BCR Asset Management – lider

pe piata fondurilor deschise de investitii

BCR Asset Management ocupa primul loc pe piata fondurilor deschise de investitii, cu o cota de piata de peste 20%.

Conform Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), BCR Asset Management gestiona, la finele lunii martie, active de aproximativ 93 milioane de lei (RON), dintr-un total de circa 459,8 milioane lei (RON) cat reprezinta totalul activelor piatei fondurilor deschise de investitii (circa 130,6 milioane EUR).

„BCR Asset Management ocupa acum fotoliul de lider, asa cum BCR ocupa prima pozitie din sistemul bancar romanesc. Este o onoare pentru noi dar si o obligatie daca avem in vedere faptul ca aceasta industrie creste intr-un ritm accelerat, volumul activelor fiind mai mare cu 20% fata de începutul anului 2006. Piata este relativ concentrata – primele 6 societati de administrare ocupa peste 80% din piata dar şi concurentiala – de la începutul anului au fost autorizate deja 6 noi fonduri”, a declarat Doru Puiu Tiberiu, director general BCR Asset Management.

BCR Clasic şi BCR Dinamic sunt printre cele mai performante fonduri de investitii din categoria lor, in ultimele 12 luni BCR Clasic inregistrand o crestere de 9,2% la categoria Fondurilor de instrumente de venit fix iar BCR Dinamic 25% la Fonduri de investitii diversificate.

Recent, BCR Dinamic a fost premiat pentru  cea mai buna performanta obtinuta in 2005 la categoria “fonduri diversificate“.
BCR Asset Management, ofera servicii de administrare a conturilor individuale pentru persoanele fizice sau juridice dispuse sa investeasca sume mai mari de un miliard de lei. Acest serviciu este personalizat, fiecarui client fiindu-i oferita o solutie optima in functie de apetitul sau pentru risc, de capacitatea sa de a suporta riscul.
SAI BCR Asset Management SA, membra a Grupului BCR, s-a constituit, in aprilie 2002, ca societate pe actiuni cu un capital social de 5 miliarde lei, subscris si varsat in conformitate cu reglementarile Legii nr. 31/1990, republicata si are ca obiect principal de activitate administrarea fondurilor deschise de investitii.

Bucuresti, 21.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *