metalshow

BCR ASIGURARI a depasit in subscriere pe primele noua luni 2007

valoarea subscrisa in tot anul 2006

BCR ASIGURARI a subscris, in primele 9 luni ale anului 2007, prime brute in valoare de peste 454 milioane lei (aproximativ 135 milioane euro), in crestere cu 52,86% fata de aceeasi perioada a anului 2006.

Cresterea a fost una proportionala si a mentinut structura portofoliului in acelasi registru, fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, asigurarile auto (CASCO si RCA) detin 57,47%, asigurarile de credite au o pondere de 30,49%, iar asigurarile de proprietati 9,37% din totalul primelor brute subscrise pe primele 9 luni ale anului 2007.
Printre clasele  de asigurari care au inregistrat cresteri semnificative fata de perioada similara a anului trecut  se numara asigurarile de daune pentru proprietati si bunuri – cu o crestere de aproximativ 40% fata de primele 9 luni ale anului 2006, asigurarile de accidente – a caror subscrieri s-au dublat, asigurarile auto facultative, bunuri in tranzit – cu o crestere de 48%, asigurarile de mijloace de transport aerian, asigurarile de raspundere civila generala si asigurarea lucrarilor de constructii-montaj – “toate riscurile”  si  raspunderea constructorului.

In ceea ce priveste asigurarile auto, clasa asigurarilor auto facultative (CASCO), a crescut cu 42%, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce, primele brute subscrise pentru asigurarile auto obligatorii s-au triplat, ajungand la 110 milioane lei.

BCR ASIGURARI are circa 700.000 de clienti, din care 87% sunt persoane fizice.

“Pe o piata dominata de asigurarile auto evolutiile pozitive ale asigurarilor de proprietati sau a asigurarilor de raspundere civile generala reprezinta un semnal din partea clientilor ale caror nevoi de asigurare si grad de cunoastere a produselor a crescut. In acest context, BCR ASIGURARI va continua sa ofere produse flexibile, de protectie impotriva riscurilor, care sa raspunda nevoilor si dorintelor clientilor nostri, dar si consultanta in alegerea celui mai eficient program de asigurare” a declarat Mihail Tecau, directorul general al BCR ASIGURARI.

BCR ASIGURARI opereaza exclusiv in sectorul asigurarilor generale, concentrandu-se in continuare pe dezvoltarea retelei de distributie, pentru asigurarea accesibilitatii clientilor sai la gama completa de servicii si produse.

Mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite de catre BCR ASIGURARI sunt disponibile pe www.bcrasig.ro si in cadrul tuturor unitatilor teritoriale ale societatii.

Bucuresti, 31.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *