Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BCR Administrare Fond de Pensii isi schimba denumirea

BCR Administrare Fond de Pensii SA si-a schimbat, de la inceputul acestei luni, denumirea in BCR Pensii, Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Modificarea denumirii societatii vine ca urmare a initierii procesului de preluare a fondului BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata, proces ce presupune extinderea obiectului de activitate al societatii prin includerea activitatii de administrare a pensiilor private facultative (Pilon 3). BCR Prudent are, potrivit datelor CSSPP, active de 39,7 milioane de lei si 46.442 de participanti, la finele lunii octombrie.

Totodata, capitalul social al societatii a fost majorat la 140 milioane de lei.

„Majorarea capitalului social subscris si varsat al companiei de la 75.000.000 de lei la 140.000.000 de lei s-a datorat necesitatilor de sustinere a activitatii de administrare a fondurilor de pensii private, atat pentru Pilonul 2 cat si pentru Pilonul 3”, a declarat Simona Ditescu, director general al BCR Pensii, Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

„Am finalizat fuziunea cu Omniasig Fond de Pensii care a adus un plus de 70.000 de participanti si am demarat procesul de fuziune cu Prima Pensie si OTP pe care speram sa o finalizam in primul trimestru al anului viitor”, a adaugat Simona Ditescu.

BCR Fond de Pensii ocupa, la finele lunii octombrie, pozitia a saptea in topul administratorilor prezenti pe Pilonul II, cu active de 90,5 milioane de lei si 218.383 clienti.

Bucuresti, 11.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *