free download 78 travel guides written by experts

BCR a vandut peste 160 de kg de aur

Banca Comercială Română (BCR) a vândut, de la inceputul acestui an, peste 160 de kg de aur. Cantitatea cuprinde atât aur vândut pe bază de precomandă, cât şi aurul cu vânzare imediată la ghişeele băncii.

BCR oferă clienţilor săi retail posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor sale, fără a mai fi nevoie de precomandă.

„Cea mai mare parte a vanzarilor de aur o reprezinta vanzarile directe la ghiseele bancii iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput sa vanda noi monede de aur din categoria „aur de investiţii” – KRUGERRAND (Africa de Sud) şi DUCAT (Austria) si din care am vandut deja cateva zeci de monede de diferite greutati”, a declarat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Clienţii cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunţi, aniversari). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „KINEGRAM” cu element de siguranţă gravat (disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame) şi care are ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena (poziţia călăreţului şi a calului se schimbă în funcţie de unghiul din care este privit lingoul). Acest lingou special este cumpărăt pentru a fi dăruit la ocazii speciale şi poate fi transformat în bijuterie, conform unui studiu al băncii.

Serviciul de vânzare aur la ghişeele unitatilor este disponibil, într-o primă fază, în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării – Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Sibiu, Timişoara, Constanţa, Oradea iar 5 unităţi sunt situate în Bucuresti.

Monedele KRUGERRAND (Africa de Sud) au o puritate de 916,67% şi au greutăţi de 3.393 g, 8.482 g, 16.965 g şi 33.930 g.

Monedele DUCAT (Austria) au o puritate de 986% şi greutăţi de 3.49 g şi 13.96 g.

Bucuresti, 29.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *