metalshow

BCR a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei, permițând băncii să acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei.

Plafonul alocat Băncii Comerciale Române va soluționa prioritar solicitările existente aprobate atât din punct de vedere financiar cât și al garanției. Solicitările de garanție și dosarele în analiză care nu au aprobare finală, își vor continua fluxul de procesare până la epuizarea totală a plafonului existent.

Banca Comercială Română va continua să ofere asistență dedicată tuturor clienților interesați de accesarea programului Prima Casă sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite instituțiilor relevante (fonduri de garantare, ministere, etc) date și informații concrete despre nevoile locative reale ale clienților.

De la începutul anului 2016, numărul de cereri pentru programul Prima Casă a crescut cu 350% față de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care această suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitări existente de garantare pentru creditele cu aprobare finală de către BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 51.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 8,5 mld lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *