Kinodiseea

BCR a depasit 2,5 milioane de carduri

Banca Comercială Română (BCR) a depăşit, în premieră pentru România, nivelul record de 2.500.000 de carduri active, fiind lider de piaţă cu o cotă de aproximativ 19%. Totodată BCR pune la dispoziţia utilizatorilor de carduri cea mai mare reţea de bancomate din ţară cu 1.800 de ATM-uri operaţionale şi are instalate la comercianţi peste 15.250 de POS-uri.

În 2008, numărul de carduri de debit active nou emise a crescut cu 6,75 procente, faţă de 2007. Au fost emise şi cu 6% mai multe carduri de credit comparativ cu anul precedent. Cele mai utilizate rămân totuşi cardurile de debit, care reprezintă peste 92% din total cardurilor emise de BCR.

Totodată s-a remarcat o creştere a numărului şi valorii tranzacţiilor efectuate cu cardul la ATM şi POS în 2008 astfel: numărul de tranzacţii a crescut cu 9%, în timp ce valoarea acestora a crescut cu 31%, până la peste 4 miliarde de euro. 
Ponderea majoritară o reprezintă tranzacţiile la ATM (aproximativ 90%), dar numărul plăţilor cu cardul la comercianţi a crescut mult mai accentuat, cu 27% faţă de 2007.

“Cel mai mare trafic înregistrat zilnic s-a înregistrat în 22 decembire 2008, când tranzacţile efectuate la bancomate s-au ridicat la aproape 140 milioane lei, iar valoarea tranzacţiilor efectuate la POS a însumat  aproape 14 milioane de lei”  a declarat Igor Zganjer, director executiv al Direcţiei Carduri în cadrul BCR

BCR îşi va continua în ritm accelerat programul de extindere şi modificare a sistemului de carduri care vizează creşterea beneficiilor pentru deţinătorii de carduri (accesibilitate, confort, siguranţă, servicii extinse) şi dezvoltarea tranzacţiilor fără numerar.

Bucuresti, 05.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *