Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BCR a ajuns la un volum de tranzactionare de peste 400 mil EUR anual, in produse de investitii

administrate pentru clientii de private banking

· Volumul produselor de investiţii a depăşit ponderea depozitelor şi numerarului aflat în administrarea serviciului Erste Private Banking oferit de BCR
· Obligaţiunile reprezintă cea mai frecventă componentă a portofoliilor de investiţii
· ERSTE Private Banking şi ERSTE Asset Management lansează un nou serviciu de Administrare Discretionara de Portofoliu

Banca Comercială Română (BCR) a atins un volum de tranzacţionare de peste 400 mil EUR anual, în produse de investiţii administrate pentru clienţii de private banking, pe fondul unei evoluţii a pieţei locale care recuperează decalajul faţă de pieţele mature în ceea ce priveşte  comportamentul investiţional al clienţilor cu averi ridicate. Nevoia de a dispune de numerar pe termen scurt şi mediu reprezintă un motiv suplimentar pentru care ritmul de creştere a investiţiilor s-a consolidat în 2012.

Clienţii de Private Banking îşi indreaptă atenţia spre active cu randamente mai ridicate, pe masură ce obligaţiunile guvernamentale cu rating AAA oferă randamente real negative, iar dobânzile la depozite scad. Volumul anual al tranzacţiilor facute de clienţii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce înseamnă că asistam la o modificare a comportamentului investiţional de la “Păstrează până la maturitate” la “Disponibil pentru vânzare”, afirmă Razvan Furtuna Sef al Erste Private Banking Romania.

În primele nouă luni ale anului 2012, volumul produselor de investiţii a depăşit ponderea depozitelor şi numerarului aflat în administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut faţă de instrumente pe termen mediu şi lung cu randamente mai crescute şi risc evaluat acceptabil. Obligaţiunile reprezintă cea mai importantă parte a portofoliilor de investiţii fie prin tranzacţionare directă, fie prin intermediul fondurilor de investiţii.

În acelaşi timp, serviciul de administrare a conturilor de investiţii plasează Erste Private Banking în poziţia de leader pe piaţa seviciilor de private banking, incluzând şi administrarea de portofolii. Prin intermediul noului serviciu de Administrare Discretionara de Portofoliu clienţii beneficiază de soluţii de investiţii personalizate, adaptate restricţiilor şi profilului de risc individual. În acelaşi timp clienţii au acces la întreaga paletă de active locale şi globale, iar managementul portofoliului se face în echipă, de către manageri de investiţii specializaţi pe clase de active.

Împreună, Erste Private Banking şi Erste Asset Management oferă servicii de înaltă complexitate, aliniate la standardele de calitate internaţionale ale Grupului ERSTE. Pentru aceste servicii de private banking, clienţii nu mai trebuie să se deplaseze în străinatate, ci este suficient să stabilească o întalnire cu consilierii noştri locali de private banking. BCR este singura bancă din piaţă care livrează local un astfel de serviciu, a declarat Sorin Mititelu Director Segmente Clienti in cadrul BCR.

Anul acesta Erste Private Banking a primit distincţia de Cel mai bun serviciu de private banking în Europa Centrala şi de Est (The Banker – noiembrie 2012); BCR a primit distincţia de Cel mai bun serviciu de private banking din România (Euromoney – februarie 2012).

Bucuresti, 26.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *