free download 78 travel guides written by experts

BCR a adoptat un program de emitere de obligatiuni pe termen mediu

Banca Comerciala Romana (BCR) a adoptat un program de emitere de obligatiuni pe termen mediu – Medium Term Notes (MTN) – care permite atragerea de finantari prin intermediul emisiunilor de obligatiuni de diferite tipuri si in diferite valute.

Valoarea programului MTN este in valoare totala de 3 miliarde EUR.

„Programul MTN reprezinta o premiera absoluta pe piata bancara romaneasca. Este primul program MTN realizat de o banca locala pe piata internationala de capital. Acesta reprezinta un instrument de diversificare a surselor de finantare, ce permite BCR atragerea de resurse pe baza unei documentatii simplificate, standardizate, acceptata de investitori. BCR are posibilitatea sa ofere obligatiuni investitorilor retail si institutionali, principala tinta fiind investitorii locali”, a declarat Florian Dangl, director executiv Direcţia Administrarea Bilanţului BCR.

Structura flexibila a Programului ofera BCR posibilitatea sa atraga finantari prin emisiuni de obligatiuni de diferite tipuri (obligatiuni cu dobanda variabila, dobanda fixa sau cupon zero, obligatiuni legate de indecsi, fonduri sau actiuni, obligatiuni denominate in mai multe valute, obligatiuni subordonate, etc.) si in diferite valute. Documentatia aferenta Programului a fost aprobata de autoritatea pietei de capital din Luxemburg si notificata prin passporting in Romania. Emisiunile viitoare de bligatiuni vor putea fi listate si tranzactionate atat pe piete internationale cat si la Bursa de Valori Bucuresti.

Aranjorul Programului MTN a fost Erste Group Bank AG. Consultanta legala a fost asigurata de o echipa de avocati din birourile din Bucuresti si Amsterdam ale firmei de avocatura Clifford Chance.

Bucuresti, 05.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *