Baby Boom Show Virtual

BCR – 100 de automate de schimb valutar operationale

Banca Comerciala Romana (BCR) este prima banca din Romania care are 100 de Automate de Schimb Valutar (ASV), operationale, pe intreg teritoriul Romaniei.

BCR a instalat, pana in prezent, ASV-uri in toate municipiile – capitale de judet, ca si in orase cu puternic potential turistic si in zone cu un accentuat vad comercial. In Capitala, clientii pot beneficia  de schimb valutar prin 26 de ASV-uri celelalte 74 de automate fiind disponibile in alte localitati din tara.

Primul aparat de acest fel a fost instalat in luna iulie 2004. De atunci si pana la data de 31 martie 2006, clientii BCR au efectuat la ASV peste 1,125 milioane operatiuni de vanzare de valuta, in numerar, insumand 160 milioane echivalent EUR.

“Extinderea retelei de ASV-uri este benefica atat pentru clienti cat si pentru banca intrucat fiecare operatiune se efectueaza mai repede decat la ghiseu, tot fara comision de schimb, iar timpul de asteptare la casieriile bancii pentru efectuarea altor operatiuni se reduce semnificativ. In plus, clientii care doresc sa schimbe valuta nu mai depind de orarul de functionare al bancii”, a declarat Petru Popescu, director executiv al Directiei Tezaur si Caserie din cadrul BCR.

ASV ofera clientilor BCR acces maxim la acest tip de operatiuni, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Automatul de Schimb Valutar permite clientilor sa schimbe valuta contra lei. Automatul accepta principalele valute care circula in Europa si in lume – EURO, dolari americani, lire sterline si franci elvetieni.

Suma maxima ce poate fi schimbata intr-o tranzactie este echivalentul a 2.000 lei (RON). BCR nu percepe comision valutar pentru tranzactiile facute la ASV.

Modul de functionare al ASV este simplu, asemanator cu cel al bancomatelor (ATM). Tranzactiile de schimb valutar se realizeaza foarte usor, aparatul avand meniul in limbile romana, engleza, franceza, germana si italiana. Pe ecranul aparatului este afisat cursul de schimb, valoarea bancnotei introdusa in ASV si suma ce va fi eliberata in lei.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de aproape 9 miliarde de EUR. Banca are in prezent 392 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 17 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.000. Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la peste 4 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Bucuresti, 12.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *