free download 78 travel guides written by experts

BBC filmeaza la TVR 2

Ashtar Alkirsan, producătoarea unui documentar BBC despre variantele străine ale formatului internaţional „Dragons’ Den", se află la Bucureşti pentru a filma în culisele realizării programului „Arena Leilor”, produs şi difuzat de TVR 2.

Singura emisiune tv de acest gen (business reality-show) din România, „Arena Leilor”, este considerată de echipa BBC o producţie de succes a formatului internaţional, motiv pentru care documentarul britanic va cuprinde şi o prezentare a programului românesc. „Am ales producţia din România pentru componenta sa educaţională şi pentru modul de realizare deosebit faţă de producţiile din alte ţări”, a declarat doamna Ashtar Alkirsan.

Este, probabil, o premieră pentru mass-media din România, când o echipă a BBC îşi manifestă aprecierea faţă de un program tv de la noi şi vine la Bucureşti pentru a înregistra detalii din culisele emisiunii. Materialele înregistrate de britanici în platoul de filmare al emisiunii „Arena Leilor” au cuprins, pe lângă secvenţe din program şi interviuri cu producătoarea Cosmina Nicolescu, prezentatoarea Corina Dobre (Sechereş) şi cu oamenii de afaceri participanţi la emisiune.

TVR 2 va difuza un making of al realizării documentarului în România, iar producţia BBC despre „Dragons’ Den" în Canada, Rusia şi România, va fi difuzat în premieră în perioada acestui Crăciun, la postul BBC 2.

„Dragons’ Den" este un proiect de televiziune care a apărut în  2001, în Japonia şi care, datorită succesului înregistrat, a devenit un format internaţional, preluat în prezent de televiziuni din peste 20 de ţări, precum Noua Zeelandă, Australia, Ucraina, SUA, Portugalia, Germania, Israel, Elveţia, Spania.

Bucuresti, 05.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *