free download 78 travel guides written by experts

BBC Earth lanseaza in premiera Regate Ascunse

Un nou serial al Diviziei de Istorie Naturală a BBC, Regate Ascunse, va fi lansat în premieră la BBC Earth, duminică, 22 noiembrie, la orele 17.15. Serialul explorează viețile pline de acțiune ale celor mai mici animale de pe planetă, de la veverița cu fălci canadiană și “șoarecii scorpion” din deșert până la gândacii de bălegar și sengi (șoarecele-elefant originar din Estul Africii).

Cu o distribuție compusă din minuni miniaturale, mai mici de 30 de centimetri, acești supereroi sunt mai puternici decât par. Veverițe cu fălci, șoareci-elefant, saguini, chiar și gândaci-rinocer uriași, toți sunt nevoiți să treacă printr-o succesiune de întâmplări periculoase, la scară diferită – când ești atât de mic, picăturile de ploaie cad precum meteoriții, iar o briză e resimțită ca o tornadă.

Filmat în contextul celor mai emblematice peisaje de pe planetă – savană, deșert, junglă, pădure și în orașele Tokyo și Rio de Janeiro – serialul explorează aceste lumi dintr-o perspectivă nouă, unică. Provocările pe care micile animale le au de depășit sunt excepționale, iar dușmanii gigantici… soluțiile lor, însă, debordează de ingeniozitate.

Serialul Regate ascunse reușește o abordare nouă a documentarelor tradiționale despre viața în sălbăticie. Bazat în întregime pe precizia comportamentului biologic, serialul folosește o gamă unică de tehnici de filmare și redare a povestirii pentru a recrea perspectivele diferite ale acestor animale și pentru a ilustra dinamismul vieții lor.

Aventurați-vă în culisele serialului Regate ascunse pentru a explora o parte dintre tehnicile folosite la crearea acestei perspective unice. E timpul ca animăluțele să intre în prim-plan.

Bucuresti, 20.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *