free download 78 travel guides written by experts

BBC Earth dezvaluie salbaticia unica a Alaskai

Un nou documentar despre istorie naturală, Sălbăticia Alaskăi, va fi difuzat în exclusivitate pe BBC Earth duminică, 26 Iulie, de la ora 19:00. Sălbăticia unică a Alaskăi este dezvăluită în această producţie entuziasmantă care oferă oportunitatea unică de a observa îndeaproape viaţa pe acest ţinut lipsit de civilizaţie şi marcat de extreme.

Poziția nordică a Alaskăi, pe Cercul Arctic, duce la ierni extrem de reci și veri care, din cauza dimensiunii și formei acestui ținut, aduc cu ele valuri de căldură. Densitatea populaţiei este mai mică ca în Siberia, cât despre animale, acestea au fost nevoite să se adapteze la cele mai extreme schimbări de sezon de pe Pământ. În ciuda tuturor acestor condiţii dificile, diversitatea faunei sălbatice din Alaska ajunge la proporţii incredibile.

Cele trei episoade explorează primăvara, vara și iarna în această sălbăticie extremă și dezvăluie specii unice care au învățat să trăiască în aceste condiții complicate.

Poveștile includ o vidră de mare care încearcă să își protejeze puiul vulnerabil în primele zile reci de primăvară, urși grizzly care se grăbesc să se hrănească în timpul verii scurte și să găsească soluții ingenioase pentru a lua în greutate și urși polari tineri care fac primii pași pe gheață la începutul anotimpului înghețat, în mediul lor preferat.

Documentarul prezintă, de asemenea, micile comunități umane pierdute în vastul ținut, descoperind felul în care ele interacționează cu acest peisaj neobișnuit.

Bucuresti, 24.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *