free download 78 travel guides written by experts

Bayer HealthCare aduce inovatia digitala in asistenta medicala

· A început programul "Grants4Apps Accelerator" 2015
· Au fost selectate companii nou înfiinţate în domeniul digital medical din cinci ţări şi trei continente
· Intraprenorii Bayer participă cu propria companie recent înfiinţată

Bayer HealthCare (Bayer) încurajează inovaţia digitală în domeniul asistenţei medicale prin susţinerea companiilor nou înfiinţate cu ajutorul programului său "Grants4Apps Accelerator 2015", desfăşurat la Berlin. Cu sprijinul Bayer, cinci companii nou înfiinţate în domeniul digital medical din lumea întreagă îşi vor promova ideile şi strategiile de afaceri privind echipamente software, hardware şi tehnologii inovatoare destinate medicilor, pacienţilor şi consumatorilor din sectorul medical. Programul "Grants4Apps Accelerator 2015" face parte din angajamentul Bayer de a deschide calea inovaţiei, cu scopul de a pune la dispoziţia pacienţilor soluţii inovatoare.

Astăzi, cinci companii nou înfiinţate din domeniul digital medical pătrund în centrul "Grants4Apps Accelerator", aflat în sediul departamentului farmaceutic al Bayer din Berlin. Fiecare companie nou înfiinţată primeşte un ajutor financiar de până la 50.000 Euro. Vor rămâne în centrul "Accelerator" al Bayer până la sfârşitul lunii noiembrie pentru a-şi dezvolta proiectele din domeniul digital medical pe secţiuni cum ar fi testele hormonale, gradul de aderenţă al pacienţilor, tiparele de respiraţie, testele clinice şi deficienţele de vitamine. Reprezentanţi la nivel superior de conducere din cadrul Bayer, alături de o serie de experţi externi, vor susţine companiile recent înfiinţate în dezvoltarea suplimentară a modelelor de afaceri de-a lungul acestei perioade.

"Suntem deosebit de încântaţi de faptul că programul ‘Grants4Apps Accelerator 2015’ este atât de bine primit: numărul cererilor de înscriere pentru runda din acest an s-a triplat comparativ cu anul trecut", a declarat Johannes Schubmehl, Responsabil-Şef cu Informaţiile la Bayer HealthCare. "Cu ajutorul programului nostru ‘Accelerator’, am reuşit să creăm un mediu în care putem promova inovaţia în domeniul asistenţei medicale. Suntem nerăbdători să susţinem cele cinci companii nou înfiinţate în domeniul digital medical pentru ca acestea să-şi poată dezvolta propriile proiecte inovatoare".

Pentru ediţia din 2015 a programului "Grants4Apps Accelerator ", Bayer a primit peste 200 de cereri de înscriere, din 48 ţări, pe teme diverse din domeniul digital medical. Europa şi continentele americane au fost cel mai puternic reprezentate, însă au fost numeroase cereri şi din Asia, în special din China. Romania s-a situat pe locul 6 ca numar de aplicatii, dupa ce anul trecut una din companiile castigatoare a fost Winfo, companie romaneasca condusa de Andrei Iordan. Ca un element de noutate al programului "Grants4Apps Accelerator 2015", angajaţii Bayer au fost încurajaţi să îşi deschidă propriile firme şi să-şi prezinte propriile idei de afaceri. Experţi de nivel înalt din cadrul Bayer HealthCare au fost implicaţi în procesul de evaluare al tuturor cererilor primite, ţinând cont de maturitatea lor, de prototipul existent şi de echipa aferentă, precum şi de modul lor de încadrare în domeniile de interes ale Companiei Bayer.

Cele cinci companii nou înfiinţate selectate pentru programul "Grants4Apps Accelerator 2015" provin din cinci ţări diferite, de pe trei continente: MediKeep OÜ din Estonia, Sendinaden Limited înfiinţată de către intraprenorii Bayer în China, Serona (o denumire comercială a Companiei Hack My Hormones, Inc.) din Statele Unite ale Americii, Viomedo UG din Germania şi Vitameter Inc. din Canada. Pentru prima dată, două din aceste companii recent înfiinţate vor folosi şi dotările de laborator din CoLaborator-ul Bayer HealthCare ori de câte ori au nevoie să continue testarea propriilor concepte în viaţa reală.

Despre programul Bayer HealthCare "Grants4Apps Accelerator"

"Grants4Apps (G4A) Accelerator" face parte din iniţiativele Bayer HealthCare dedicate inovaţiei deschise şi are ca scop crearea unui mediu în care este promovată inovaţia digitală în domeniul asistenţei medicale. Programul "G4A Accelerator" a fost înfiinţat în anul 2014 şi oferă spaţii de birou specializate pentru cinci companii nou înfiinţate din domeniul digital medical ce dezvoltă concepte legate de soluţii tehnologice inovatoare la diferite probleme medicale în cadrul sediului Bayer HealthCare din Berlin. Programul doreşte să sprijine companiile nou înfiinţate în domeniul digital medical pentru a-şi putea promova propriile proiecte şi modele de afaceri. Fiecare companie nou înfiinţată primeşte până la 50.000 Euro ca ajutor financiar şi poate rămâne în centrul "Grants4Apps Accelerator" timp de 100 zile. În toată această perioadă, Bayer pune la dispoziţie manageri experimentaţi care să consilieze companiile recent înfiinţate, pe lângă un proces intensiv de mentoring din partea antreprenorilor externi.

Berlin / Bucuresti, 24.08.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *