metalshow

Baumix primeste o noua certificare a calitatii

Investițiile de 145.000 de euro în laboratorul Baumix aduc noi atestări ale produselor companiei

Producătorul autohton de materiale de construcții Baumix anunţă rezultatele pozitive obținute în urma participării la o sesiune de încercări interlaboratoare pe adezivi pentru plăci ceramice, organizată la nivel național de CEPROCIM- competența națională în materie de încercări pe ciment- împreună cu AFSIC (Asociația Furnizorilor de Scheme de Încercări de Capabilitate). Compania a investit circa 145.000 de euro în laboratorul propriu dedicat testării și dezvoltării produselor comercializate.

“Chiar și în perioada de criză investim foarte mult în activitățile de testare și dezvoltare, acest fapt, alături de profesionalismul specialiștilor care lucrează în laboratorul nostru, permiţându-ne să lansăm produse inovative şi de calitate superioară. Rezultatele bune obținute în cadrul încercărilor interlaboratoare confirmă calitatea produselor noastre,” a declarat Răzvan Bobe, director în cadrul companiei Baumix.

Prin aceste încercări interlaboratoare (proficiency testing), participanții își pot evalua competențele proprii și pot face comparații cu celelalte laboratoare implicate în proiect. CEPROCIM organizează anual, din 1988, Încercări Interlaboratoare pentru Ciment la nivel național, iar începând cu 2008 organizează și Încercări Interlaboratoare pe Adezivi pentru plăci ceramice.

Potrivit organizatorilor, la Încercările Interlaboratoare pe adezivi pentru plăci ceramice, ediția 2009-2010, au fost 11 participanți- 3 laboratoare din cadrul institutelor de cercetare din România (CEPROCIM București, INCERC Cluj, LABORATORUL CENTRAL București), 7 laboratoare ale producătorilor de adezivi pentru plăci ceramice din România, precum și laboratorul Wacker Polymers din Germania, unul dintre cei mai importanți producători de aditivi pe plan mondial.

Determinarea care a făcut obiectul Încercărilor Interlaboratoare pe Adezivi a fost aderența inițială conform standardului SR EN 1348:2008. și a avut ca scop verificarea competențelor laboratoarelor în respectarea procedurilor impuse de standard și implicit a generării de rezultate precise și repetabile, potrivit reprezentanților companiei.

Calendarul Încercărilor Interlaboratoare pentru plăci ceramice s-a desfășurat pe perioada octombrie 2009-iunie 2010 și a inclus: lansarea invitației de participare, pregătirea coletelor de adezivi, plăci de beton și plăcuțe ceramice, înregistrarea, preluarea coletelor și a instruncțiunilor de lucru de către participanți, efectuarea determinărilor și transmiterea rezultatelor la CEPROCIM, prelucrarea statistică a datelor și evaluarea rezultatelor, finalul fiind marcat cu Seminarul Național “Încercări Interlaboratoare pentru Adezivi”.

Bucuresti, 14.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *