free download 78 travel guides written by experts

Baumix isi consolideaza pozitia pe piata fatadelor prin lansarea tehnologiei MicroPor

Compania a investit peste 200.000 de euro în cercetare și dezvoltarea tehnologiei de înaltă performanță MicroPor, mizând pe faptul că veniturile din segmentul de termoizolare a fațadelor vor crește cu 5-10 % în 2012

Producătorul de materiale de construcţii Baumix anunță că își consolidează poziția pe piața fațadelor prin lansarea tehnologiei de înaltă performanță MicroPor, în condițiile în care compania mizează pe o creștere cu 5-10% a veniturilor companiei din segmentul de termoizolare a fațadelor în 2012.

În prezent, 35% din vânzările Baumix sunt datorate soluțiilor de termoizolare. De asemenea, pe piața tencuielilor minerale compania deține o cotă de piață de 20%.

Baumix a investit peste 200.000 de euro în dezvoltarea, în propriul laborator de cercetare, a tehnologiei MicroPor, care creează în structura tencuielii o reţea de pori microscopici ce asigură impermeabilitatea totală la apă şi o permeabilitate la vapori de 5 ori mai mare decât în cazul folosirii unor materiale obişnuite.

“Această tehnologie răspunde interesului crescut al publicului pentru materiale care, pe lângă funcția constructivă, au și o funcție legată de confort și gradul de sănătate al consumatorilor. Investiția în tehnologia MicroPor se bazează pe faptul că segmentul de termoizolare a fațadelor reprezintă cel mai important vector de creștere al pieței materialelor de construcții pe termen scurt și mediu,” a declarat Răzvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix.

Produsele care încorporează noua tehnologie MicroPor sunt:
· TDS 96 – tencuială decorativă strucurată
· TDB 97 – tencuială decorativă de soclu – în curs de lansare
· MHF 81 – hidroizolație minerală flexibilă
· CHR 20 – chit de rosturi pentru piatră naturală – în curs de lansare

Investițiile pentru lansarea tehnologiei Micropor au constat într-un studiu comparativ în privința permeabilității la vapori și impermeabilității la apă a tencuielii versus cele prezente în piață, precum și costuri de cercetare și dezvoltare.

Bucuresti, 28.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *