free download 78 travel guides written by experts

Baumix inventeaza peretii care respira

Baumix, expertul în faţade, introduce MicroPor – o tehnologie care permite pereţilor să respire fără a se infiltra apă

Baumix, expertul în faţade, introduce o nouă tehnologie prin care pereţii respiră, iar în casă se va simţi diferenţa. Tehnologia de înaltă performanţă MicroPor creează în structura tencuielii o reţea de pori microscopici ce asigură impermeabilitatea totală la apă şi o permeabilitate la vapori de 5 ori mai mare decât în cazul folosirii unor materiale obişnuite. Aşadar, cu inovaţia MicroPor uitaţi de infiltraţii, dezlipiri, mucegai, condens şi suprafeţe umede problematice.

Două dintre produsele nou lansate de Baumix care încorporează tehnologia MicroPor sunt TDS 96 – tencuială decorativă structurată şi MHF 81 – hidroizolaţie minerală. Acestea vin în întâmpinarea nevoilor de finisare profesionistă a oricărui spaţiu.

TDS 96 este o tencuială decorativă structurată ce utilizează cu succes tehnologia MicroPor. Astfel, pereţii devin permeabili la vapori şi impermeabili 100% la apă ceea ce previne apariţia condensului, mucegaiului sau infiltraţiilor. Tencuiala este flexibilă, rezistentă la radiaţii ultraviolete, nu se decolorează şi are ph alcalin, adică împiedică dezvoltarea ciupercilor pe faţade. Ea poate fi aplicată atât pe pereţi interiori cât şi exteriori pe o varietate de suprafeţe.

MHF 81 este o hidroizolaţie minerală flexibilă care permite suprafeţei să respire datorită aceleeaşi tehnologii inovatoare MicroPor. Este perfectă pentru aplicarea pe suprafeţe umede unde există riscul infiltraţiilor. În plus, este recomandată şi pentru izolarea locurilor cu presiune hidrostatică cum ar fi bazine sau fântâni. Pentru a încuraja şi lucrările mai mici, MHF 81 poate fi achiziţionat şi la sac de 5 kg.

“Rolul pereţilor care respiră este acela de a compensa diferenţele de fluctuaţie a umidităţii îmbunătăţind climatul din cameră. Vaporii de apă din aer în contact cu pereții exteriori reci (prost izolaţi) creează efectul neplăcut de condens pe lângă alte rezultate pe termen lung: daune vizibile, ciupercă şi mucegai. Tehnologia MicroPor este deosebit de importantă iarna, când în aerul liber din exterior este mai puţină umezeală decât în interiorul încăperilor, spaţiu unde, datorită surselor de producere a vaporilor de apă şi a temperaturilor mai ridicate, aerul poate înmagazina (în mod natural) mai mulţi vapori de apă.”, a declarat Răzvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix.

Bucuresti, 09.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *