free download 78 travel guides written by experts

Baumix estimeaza venituri de peste 500.000 de euro din noul chit de rosturi CHR15

După finalizarea investiţiei de 2 milioane de euro în retehnologizarea punctului de lucru de la Gherla, Baumix a devenit unul dintre puţinii jucători de pe piaţa materialelor de construcţii care înregistrează creşteri în S1 2009

Producătorul de materiale de construcţii Baumix a finalizat investiţia de 2 milioane de euro, în retehnologizarea punctului de lucru de la Gherla. Noua linie de producţie va adăuga în portofoliul de produse un nou chit de rosturi aditivat cu fibre. Oficialii companiei estimează că această nouă categorie de produse va aduce un aport de 500.000 – 600.000 euro la cifra de afaceri înregistrată la finele lui 2009.

Pe o piaţă care a înregistrat o valoare de 350 milioane de euro în 2008 şi a cărei scădere în 2009 este estimată la aproximativ 30%, Baumix este una dintre puţinele companii care a înregistrat o creştere de 10% a veniturilor din S1, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Investiţiile pentru lărgirea gamei de produse, eficientizarea costurilor şi o strategie de marketing adaptată contextului actual al pieţei au făcut ca rezultatele pe care le-am înregistrat la mijlocul lui 2009 să fie mult peste evoluţia acesteia, marcată de o scădere de aproximativ 30%. Estimăm că până la sfârşitul anului, vom reuşi să atingem valorile înregistrate anul trecut, obţinând o cifră de afaceri de 11 milioane de euro” a declarat Augustin Russu, Directorul General Baumix.

Conform reprezentanţilor companiei, noua gamă de chituri a umplut un gol existent pe piaţa autohtonă, produsele importate nefiind adaptate cerinţelor tehnice ale pieţei din România.

“Evoluţia cifrei de afaceri, chiar şi în această perioadă dificilă, demonstrează încă o dată faptul că la ora actuală suntem unul dintre puţinii jucători din piaţă care înţeleg componentele unei pieţe româneşti marcate de fluctuaţii mari şi o nevoie de produse adaptate specificului constructorilor autohtoni” a mai adăugat Directorul General Baumix.

Ploiesti, 26.08.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *