free download 78 travel guides written by experts

Batalia pilotilor pentru primul loc: Michelisz pregatit sa castige Trofeul Yokohama

Norbert Michelisz și MOL Group în interviu

Interviu cu Norbert Michelisz, pilot WTCC și sponsorul său Dominic Köfner,
Vice Președinte Comunicare Corporatistă al Grupului MOL

Sezonul WTCC din 2015 a fost excepțional: a fost pentru prima dată când o cursă a avut loc la Nürburgring, orașul cu una dintre cele mai solicitante piste de curse din lume. Întrecerea a fost, ca de obicei, extrem de competitivă. Următoarea cursă WTCC a sezonului, care va avea loc în Qatar, va fi ultima competiție WTCC din 2015. Norbert Michelisz (NM) își dezvăluie în exclusivitate așteptările pentru această ultimă cursă și vorbește despre reușitele acestui sezon. Alături de Dominic Köfner (DK), Vice Președinte Comunicare Corporatistă a Grupului MOL, principalul său sponsor, Norbert Michelisz va oferi detalii interesante despre provocări trecute și viitoare.

Norbi, ultima cursă WTCC va avea loc în Qatar pe 26-27 noiembrie. Ce îți dorești de la această cursă?
NM:
“Dorința mea pentru cursa din Qatar este să ajung pe podium. Sunt conștient că va fi un weekend dificil, deoarece, din nou, va trebui să cărăm multă greutate în mașină. Totuși, cred că prin concentrarea, disciplina și aptitudinile de conducere dobândite până acum voi reuși să îmi ating obiectivele.”

Sfârșitul sezonului 2015 este aproape. Care este rezumatul tău pentru acest an?
NM:
“Sezonul 2015 a avut multe momente remarcabile. Cea mai mare realizare este aceea de a mă afla în acest moment în poziția de a lupta pentru Yokohama Drivers Trophy. Asta mă face în mod deosebit mândru, pentru că acest an ne-a oferit o competiție foarte strânsă, cu multe provocări, dar și cu momente minunate. Obiectivul meu este să îmi îmbunătățesc performanța de la an la an și, cu toate că poziția generală obținută nu a fost foarte bună, cred că experiența mea de pilot de curse s-a îmbunătățit notabil în urma acestui sezon.”

Dominic, Grupul MOL este la al 4-lea an consecutiv în care îl sprijină pe Norbi. Cum percepi tu eforturile lui Norbi și cum ai descrie sezonul din 2015?
DK:
“Sezonul WTCC din 2015 a fost foarte intens, cu multe suișuri și coborâșuri. Ca sponsor, am urmărit cu emoție rezultatele obținute de Norbi și suntem convinși că are energia și determinarea de a ajunge în top. De când suntem sponsorul lui Norbi, am observat că se străduiește întotdeauna să își mențină o bună condiție psihică și mentală, care să îl ajute în îmbunătățirea rezultatelor. Este ceea ce leagă caracterul său de filosofia Grupului MOL: Nu poți câștiga mereu, dar să ramâi concentrat pe obiectivul tău și să te provoci constant, este cheia succesului.”

Norbi, care au fost realizările acestui sezon pentru tine? Care a fost cel mai emoționant moment, cel mai interesant traseu sau cea mai mare dezamăgire din 2015?
NM:
“Câștigarea competiției de la Hungaroring a fost experiența excepțională a acestui sezon. Nu doar pentru că am fost capabil să obțin cea mai bună performanță a cursei, ci în mod special pentru că am simțit sprijinul copleșitor al tuturor fanilor mei, care m-au încurajat atât pe mine, cât și pe sponsorul meu, Grupul MOL. Cel mai interesant circuit a fost cel de la Nürburgring, cu legendara pistă Nordschleife, deoarece ca pilot de curse ca fost o provocare supremă să stăpânesc acest traseu solicitant și periculos. Un moment dezamăgitor a fost cursa a doua din Tailanda, unde am pierdut șansa câștigării cursei din cauza unui accident.”

Care este cea mai importantă reușită sportivă a Grupului MOL, în lumina acestei sponsorizări?
DK:
“A fost o experiență minunată să fim parte a succesului înregistrat de Norbi la Hungaroring. Norbi și Grupul MOL urmează același drum: începem în Ungaria și creștem constant astfel încât să putem fi competitivi la nivel internațional. Am putut simți energia lui Norbi și a fanilor săi, care l-au ajutat să urce pe primul loc al podiumului. Ca sponsor a fost realizarea sportivă a anului, întrucât a fost prima dată când am fost sponsorul care a dat numele Campionatului WTCC al Ungariei.”

Grupul MOL, sponsorul tău, te sprijină deja de 4 ani. Cum te-a ajutat Grupul MOL în a-ți urma visurile?
NM:
“De 4 ani construim parteneriatul nostru pe încredere. Grupul MOL a crezut în mine și asta este fundația colaborării noastre. Împreună ne consultăm și căutăm metode de a ajunge printre cei mai buni. Sunt convins că, prin dorința Grupului MOL de a sprijini tinere talente și prin determinarea care mă caracterizează, vom atinge performanțe extraordinare.”

Bucuresti, 26.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *