metalshow

BASF sprijina centrul pentru tineri SOS Comunitatea de Tineri 1 Sibiu

·    BASF este pentru al treilea an consecutiv alături de SOS Satele Copiilor România

BASF continuă să sprijine şi în 2009 proiectele derulate de către asociaţia SOS Satele Copiilor România în cadrul centrului pentru adolescenţi Comunitatea de Tineri 1 Sibiu. Centrul şi-a deschis porţile în 2001 şi este destinat adolescenţilor care termină şcoala, au deprins deja abilităţi de viaţă independentă, dar au nevoie de sprijin pentru a se forma ca şi adulţi independenţi.

În primele nouă luni ale acestui an, 17 tineri cu vârste peste 14 ani au beneficiat de facilităţile din cadrul centrului, special create pentru a le putea oferi sprijinul şi îndrumarea adecvată vârstei lor. Dintre cei 17 tineri, 8 sunt elevi de liceu, 7 urmează cursurile unor şcoli vocaţionale iar 2 sunt studenţi. În cadrul Comunităţii de Tineri 1 Sibiu, adolescenţii sunt îndrumaţi de către o echipă de profesionişti alcătuită din consilieri şi pedagogi care au rolul de a-i consilia în pregătirea pentru o profesie/meserie, în găsirea şi păstrarea unui loc de muncă, precum şi dobândirea de abilităţi sociale şi stabilitate emoţională.

“BASF îşi continuă pentru al treilea an consecutiv angajamentul de a sprijini comunităţile locale şi tinerii din familii defavorizate, prin intermediul parteneriatului cu asociaţia SOS Satele Copiilor. Centrul Comunitatea de Tineri 1 Sibiu ale cărui activităţi sunt finanţate de către BASF are un rol esenţial în pregătire adolescenţilor pentru o profesie”, a precizat Luminiţa Teodorescu, director general BASF România.

De la începutul anului şi până în septembrie 2009, contribuţia financiară a BASF pentru desfăşurarea activităţilor din cadrul centrului a fost în valoare de 15.000 euro.

Pe parcursul acestei perioade, SOS Satele Copiilor a lărgit grupul tinerilor care beneficiază de îndrumarea din cadrul Comunităţii cu încă 2 adolescenţi, toţi copiii au absolvit cu success anul şcolar, s-au stabilit relaţii instituţionale cu mai multe instituţii şi ONG-uri (Agenţia Anti-Doping, Asociaţia Ascensium, Poliţia de proximitate, AJOFM şi Biserica Evanghelică), şi de asemenea s-au înregistrat rezultate foarte bune la auditurile pedagogice. Asociaţia se mândreşte de asemenea cu activităţile extra-curriculare derulate care susţin dezvoltarea individuală a tinerilor.

Perioada petrecută de către adolescenţi în cadrul Comunităţii de Tineri este de regulă de patru ani şi este urmată de către alte două etape de asistare. 

Bucuresti, 16.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *