free download 78 travel guides written by experts

BASF și Mazza Innovation utilizează o tehnologie de extracție a plantelor unică și prietenoasă cu mediul

BASF și Mazza Innovation au anunțat semnarea unui acord exclusiv, pe termen lung, prin care compania canadiană va furniza companiei BASF extracte de plante, pentru ca aceasta să dezvolte noi soluții pentru cosmetice. Mazza produce extractele de plante utilizând propria tehnologie patentată, PhytoCleanTM. Această metodă unică de extracție, bazată pe apă, concentrează bioactivii într-un mod foarte prietenos cu mediul înconjurător.

“De peste 50 de ani, experții noștri în știință lucrează în linia întâi a tehnologiilor de extracție a plantelor, evaluând în mod constant noile evoluții în acest domeniu, cu scopul de a îmbunătăți atât durabilitatea procesului, cât și precizia extracției, urmărind moleculele-cheie de la baza materialelor vegetale”, spune David Hérault, Director of Research & Development în cadrul BASF Beauty Creations. “Parteneriatul cu Mazza ne permite să ne extindem în continuare gama cu ingrediente active de ultimă generație și să ne sprijinim clienții în satisfacerea cererii tot mai mari pentru produse eficiente și produse în mod natural.”

BASF and Mazza 253

Metoda PhytoClean este o modalitate ecologică de a produce ingrediente bio-active standardizate, din biomasa plantelor. Prin schimbarea polarității apei utilizând temperatura și presiunea, metoda PhytoClean evită utilizarea solvenților de extracție convenționali.

“Câștigăm, astfel, acces la substanțe fitochimice precum compuși fenolici, polizaharide și glicozide, care contribuie la activitatea biologică a extractului de plante”, spune Benjamin Lightburn, CEO Mazza Innovation.

Procesele noi de extracție reprezintă un mijloc important de explorare a soluțiilor pe bază de plante de ultimă oră și de înaltă performanță, în domenii precum activii anti-îmbătrânire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *