free download 78 travel guides written by experts

Banksy versus Bristol Museum

Cine are drum prin Bristol vara asta poate merge la prima expoziţie legală a street-artistului Banksy. Deschisă zilnic la Muzeul din Bristol, până pe 31 august, expoziţia cuprinde 100 de lucrări, dintre care 70 în premieră. “E primul spectacol făcut de mine în care banii contribuabililor sunt folosiţi ca să mi se pună lucrările pe perete, şi nu ca să fie şterse” a declarat artistul.

Nu este prima oară, însă, când Banksy “expune” într-o galerie de artă.  Tate Gallery sau Louvre n-au scăpat de operele sale ironice, pe care le-a agăţat ilegal de pereţii muzeelor chiar “sub nasul” camerelor de supraveghere. Multe dintre isprăvile sale într-ale artei de muzeu, dar şi într-ale artei necenzurate a străzii le găsiţi reproduse şi comentate de autorul însuşi în albumul Arta la zid, apărut la Vellant în traducerea lui Valentin Sălăgeanu.

Un mic fragment din această carte – manifest care încearcă să pună în contexte noi şi neaşteptate discursul dominant al timpurilor nostre:
Imaginează-ţi un oraş unde graffitiul nu este ilegal, un oraş unde toată lumea să poată desena orice ar vrea. Unde fiecare stradă este inundată cu milioane de culori şi sintagme scurte. Unde aşteptatul autobuzului nu este niciodată plictisitor. Un oraş în care te simţi ca la o petrecere unde toată lumea este invitată, nu numai agenţii imobiliari şi magnaţii. Imaginează-ţi un astfel de oraş şi nu te mai sprijini de perete – este proaspăt vopsit.

Bucuresti, 08.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *