free download 78 travel guides written by experts

Băneasa a ales Senior Software pentru a beneficia de o soluție informatică integrată și mai bine adaptată mediului de afaceri local

Companiile Băneasa Moară & Băneasa Paste – lideri pe piața din România în domeniul morăritului și producției de paste făinoase, au ales sistemele ERP și Business Intelligence de la Senior Software pentru a beneficia de o soluție integrată, mai bine adaptată la legislația și modul de lucru local.

Managerii urmăresc astfel să crească eficiența fluxurilor de lucru și să obțină rapiditate în analiza indicatorilor de business.

Băneasa este unul dintre cele mai apreciate nume în domeniul morăritului și producției de paste făinoase, având o istorie de peste 3 decenii. Cu o cifră de afaceri de peste 185 milioane RON în 2015, Băneasa este lider de 15 ani pe piața românească a pastelor făinoase. Producția este asigurată de fabrica din Buftea, aceasta având o capacitate de producție de peste 25.000 de tone pe an de paste făinoase și de peste 100.000 tone de produse de morărit. Printre principalii clienți ai companiei se numără lanțurile de hypermarketuri: Metro, Selgros, Real, Kaufland, Auchan, Billa, Lidl, atât din România cat și din zona balcanilor: Bulgaria, Cehia, Polonia, Grecia.

„Informatizarea proceselor de afaceri a fost și este o preocupare permanentă pentru noi. În cadrul companiei folosim de aproape 20 de ani soluții de tip ERP, dar și alte soluții informatice pentru managementul diferitelor procese critice de business. În ultimii ani însă am simțit nevoia unei mai bune integrări a acestor soluții, dar și o mai bună adaptare la legislația și stilul de lucru local. După o analiză serioasă, pachetul de soluții Senior Software a fost cel care a răspuns cel mai bine acestor nevoi și cel care ne-a convins prin adaptarea remarcabilă la legislația românească și la realitățile mediului de afaceri local.”, a declarat domnul Radu Muntean, Director Comercial Băneasa Moară & Băneasa Paste.

Anterior implementării SeniorERP, companiile Băneasa Moară & Băneasa Paste utilizau mai multe soluții neintegrate pentru diferite operațiuni de business precum facturare, contabilitate, recepția materiei prime sau producție, ceea ce afecta schimbul de informații atât în interiorul firmei cât și cu partenerii de afaceri. În plus, angajații erau nevoiți să introducă de mai multe ori aceleași date, prin urmare posibilitatea de apariție a erorilor era ridicată. Mai mult decât atât, fluxurile de lucru nu erau automatizate, iar generarea, respectiv tipărirea documentelor se făcea într-un interval mare de timp.

Odată cu implementarea soluției SeniorERP, Băneasa a obținut:
– Gestionarea integrată a tuturor componentelor afacerii;
– Automatizarea schimbului de documente cu partenerii datorită tehnologiei de tip EDI;
– Comunicare mai facilă în cadrul companiei întrucât angajații au acces la o bază de date unică;
– Comunicare în timp real între locațiile companiei;
– Scăderea timpului de procesare și prelucrare a datelor mulțumită intuitivității interfeței aplicației.

 „SeniorERP este o soluție completă, eficientă, rapidă, integrată și, nu în ultimul rând, extrem de prietenoasă cu utilizatorul.”, a adăugat domnul Radu Muntean, Director Comercial Băneasa Moară & Băneasa Paste.

Alături de SeniorERP, managerii Băneasa au implementat și SeniorVisualBI – sistemul Business Intelligence dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial în vizualizarea datelor. SeniorVisualBI este folosit în cadrul tuturor departamentelor companiei pentru analiza datelor de vânzări, cheltuieli, profitabilitate, contabilitate și nu numai. Mai mult, sistemul le permite managerilor să urmărească și tranzacțiile intercompany, atât cumulat, la nivel de organizație, cât și separat, pe fiecare subdiviziune a companiei.

Băneasa este cel mai mare și mai modern producător de paste din România și din zona Balcanilor. Fabrica deținută de aceasta se numără și printre cele mai puternice din întreaga Europă Centrală și de Est și este echipată cu tehnologie de ultimă generație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *