metalshow

Banca Transilvania susţine cea de-a şaptea ediţie a evenimentului Bienala Internațională de Artă Contemporană din București – cel mai important eveniment de artă contemporană din Europa de Est

Banca Transilvania anunță colaborarea cu Bienala Internațională de Artă Contemporană, care va începe în București, la sfârșitul lunii mai.

Aflată la cea de-a șaptea ediție, Bienala Internațională de Artă Contemporană este cel mai important eveniment de artă contemporană din Europa de Est și se va desfășura în perioada 26 mai – 30 iunie 2016, fiind curatoriată de belgianul Niels van Tomme, un cercetător, curator şi critic care lucrează la intersecţia dintre cultură, politică şi estetica contemporană.


Tema ediției din acest an este “What are they building down there?”, toate lucrările urmând să fie expuse prin intermediul panourilor stradale (billboard/backlit). Aflat la intersecția dintre public și privat, suportul de expunere al lucrărilor va dezvolta și un discurs despre modul în care poate fi exploatat spațiul public în cadrul orașului, arta contemporană devenind parte integrantă din oraș. Amplasate în 21 de zone diferite, lucrările vor fi accesibile unui public mult mai divers, indiferent dacă aceștia locuiesc în centrul orașului sau în cartierele mai îndepărtate. 

“Bucharest Biennale este o structură capabilă să transforme Orașul în sine, într-un continuu atelier, un câmp de acțiune al oamenilor întreprinzători. Bucharest Biennale propune “experience economy” (economia experienței) în abordarea și descoperirea Bucureștiului” – Răzvan Ion & Eugen Rădescu, Co-Fondatori Bucharest Biennale

Cu modelul său rafinat şi perfecţionat de-a lungul celor şase ediţii anterioare, Bucharest Biennale este considerată în momentul de faţă una dintre bienalele cu rol vital în Europa, câştigând o poziţie respectată pe scena de artă internaţională, reușind să construiască o legătură puternică între Bucureşti – spaţiu geocultural unde politica se reflectă în toate aspectele vieţii – şi restul lumii. Mai multe detalii despre BB7 pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului: www.bucharestbiennale.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *