free download 78 travel guides written by experts

Banca Transilvania si School for Startups Romania sustin tinerii antreprenori

Banca Transilvania şi School for Startups (S4S) România anunţă lansarea primului program de educaţie antreprenorială din România, dedicat celor cu spirit întreprinzător, aflaţi la început de drum. Programul este oferit de Fundaţia Post-Privatizare şi se derulează cu sprijinul a doi antreprenori şi investitori de succes, Marius Ghenea şi Doug Richard (UK), în perioada 21 februarie – 25 noiembrie 2011, atât în Bucureşti, cât şi în Cluj-Napoca.

School for Startups este un program unic, dezvoltat în Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor de notorietate, “angel investor” şi invitat la emisiunea difuzată de BBC, Dragon’s Den – similară celei numite “Arena Leilor”, din România. Doug Richard este un întreprinzător californian de succes, cu 20 de ani de experienţă în dezvoltarea şi conducerea companiilor care au ca obiect de activitate tehnologia şi software-ul. In 2005, Doug a apărut în primele două serii ale emisiunii televizate în Marea Britanie „Dragon’s Den”. Acum trei ani, Doug a fondat School for Startups, liderul programelor de educaţie antreprenorială din Marea Britanie. Doug este un investitor activ şi co-fondator al Cambridge Angels. In 2010, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: “Ca bancă a oamenilor întreprinzători, susţinem spiritul antreprenorial românesc. School for Startups, datorită punctelor sale forte, va fi – cu siguranţă – deschizător de drumuri în ceea ce priveşte educaţia antreprenorială. Cu alte cuvinte, va fi un start bun pentru viitorii oameni de afaceri şi pentru idei care aşteaptă să fie descoperite. Am simţit că este locul nostru, ca bancă, în acest proiect alături de Fundaţia Post-Privatizare. Şi povestea Băncii Transilvania, cea mai mare bancă românească de acum, a început de la o idee şi din spirit antreprenorial” .

Programul S4S România se desfăşoară cu sprijinul lui Marius Ghenea, cunoscut antreprenor şi “business angel”. Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din România şi preşedinte al Fit Distribution, Marius Ghenea predă cursuri de antreprenoriat în cadrul programului EMBA al CEU Business School şi Maastricht School of Management şi este Preşedintele Asociaţiei Române a Magazinelor Online. De asemenea, este invitat permanent în cadrul emisiunii TV “Arena Leilor” şi a fost inclus în Top 500 al revistei Forbes România.

“Banca Transilvania este un partener pe termen lung al Fundaţiei Post-Privatizare. Suntem deosebit de bucuroşi că au ales să fie din nou alături de noi într-un program menit să încurajeze spiritul antreprenorial şi creativitatea în afaceri, în randul start-up-urilor şi al celor care au idei de business care merită să fie transformate în afaceri de succes”, declară Peter Barta, director executiv al FPP. “Atât Banca Transilvania, cât şi FPP au un scop comun, acela de a promova dezvoltarea antreprenorială, iar acest parteneriat dovedeşte încă o dată compatibilitatea celor două organizaţii în acest sens”.

Informaţii privind condiţiile de participare şi întregul program sunt disponibile pe site-ul www.schoolforstartups.ro.

Bucuresti, 04.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *