free download 78 travel guides written by experts

Banca Transilvania se implica: 35.000 de euro pentru educatia financiara a peste 1.600 de elevi

„CONTează pe educaţie!” este cel mai nou proiect de implicare socială, susținut de Banca Transilvania. Program de anvergură, acesta constă în cursuri menite să contribuie la educația financiară şi antreprenorială a peste 1.600 de elevi cu vârste între 7 şi 18 ani. In perioada 2 – 6 aprilie, elevi din 16 şcoli, din județele Cluj, Alba, Bihor, Sălaj, Maramureş, Sibiu, Satu-Mare şi Bistrița-Năsăud, vor avea ocazia să participe la aceste acțiuni.

Inițiativa aparține Şcolii Internaționale Cluj (www.scoalainternationala.ro) şi d-lui Eusebiu Burcaş, coach financiar (www.burcash.ro). Banca Transilvania s-a alăturat dezvoltării şi implementării proiectului, prin alocarea a 35.000 de euro, educația fiind o prioritate printre domeniile pe care le susține. Partenerii proiectului doresc să dezvolte, şi cu această ocazie, rolul major pe care instituțiile publice şi private îl au, alături de părinți şi de profesori, în privința formării copiilor.

Cum pot să îmi gestionez mai bine banii; cum să economisesc; ce este Bursa; câte moduri de investiții am la dispoziție? Sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii vor primi răspunsurile de care au nevoie, prin participarea la acest program. Sunt implicați inclusiv 100 de profesori din şcolile participante în proiect, aceştia fiind cei care vor preda cursurile de educație financiară. In această săptămână, în perioada 16 – 18 martie, profesorii vor participa la un training susținut de reprezentanții Burcash și ai Școlii Internaționale Cluj.

Proiectul „CONTează pe educaţie!” va cuprinde abordări interdisciplinare, concursuri, precum şi activități practice, cum ar fi organizarea unei acțiuni de strângere de fonduri prin aplicarea unor strategii de management şi de marketing sau simularea de tranzacționări pe Bursă – pe o platformă pusă la dispoziție de Bursa de Valori București, cu sprijinul companiei Intercapital Invest.

Banca Transilvania s-a implicat recent, în luna februarie, într-un proiect similar, dedicat educației financiare şi antreprenoriale a elevilor – este vorba de “My Money Week”, propus tot de Şcoala Internațională Cluj. Pentru BT, ca parte a comunității, astfel de inițiative sunt ocazii în plus de a investi în oameni şi în proiecte sustenabile.

Bucuresti, 14.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *