free download 78 travel guides written by experts

Banca Europeana de Investitii: acord de finantare de 20 milioane de euro

cu Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing IFN Romania

Intesa Sanpaolo Bank şi Intesa Sanpaolo Leasing România IFN SA au realizat un acord de finanţare pentru 20 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru creditarea proiectelor iniţiate de către întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), companii cu un număr de angajaţi între 250 şi 3.000 de oameni (mid – cap) şi entităţile publice din România. Acordul de finantare este structurat astfel:
· 15 milioane euro către Intesa Sanpaolo Bank România
· 5 milioane euro către Intesa Sanpaolo Leasing România IFN SA

Fondurile BEI vor fi utilizate pentru co-finanţarea proiectelor din sectorul industriei şi al serviciilor, inclusiv turism, proiectelor de infrastructură mici şi medii susţinute de autorităţile locale şi proiectelor de investiţii privind domeniul energiei, protecţia mediului înconjurător, sănătate şi educaţie. Potrivit acordului, cel puţin 70% din valoarea creditelor vor fi alocate proiectelor iniţiate de IMM-uri şi companii mid cap (cu până la 3.000 de angajaţi).

Mihai Tănăsescu, VicePreşedintele BEI, a declarat: "Creditele semnate astăzi vor îmbunătăţi accesul la fonduri pe termen mediu şi lung în condiţii de finanţare avantajoase. Acest aspect va ajuta la creşterea productivităţii şi a capacităţii competitive a IMM-urilor şi a companiilor mid cap şi va facilita punerea în aplicare a proiectelor de infrastructură prioritare".

Ezio Salvai, Director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank a menţionat: Intesa Sanpaolo Bank este în mod tradiţional un partener al IMM-urilor pe piaţa locală. De altfel peste 60% din portofoliul băncii este reprezentat de clienţi IMM. În aceste condiţii, pentru noi este firesc să fim alături de clienţii băncii şi de economia reală prin astfel de soluţii concrete cum este şi parteneriatul strategic cu BEI”.

Acestea sunt primele împrumuturi BEI acordate Intesa Sanpaolo Bank şi Intesa Sanpaolo Leasing în România, ce se alătura astfel instituţiilor partenere privind fondurile BEI pe piaţa locală.

Începând cu 1991, BEI a acordat împrumuturi în România în valoare totală de circa 9 miliarde de euro. Din această suma circa 900 de milioane euro, inclusiv împrumuturile semnate astăzi, reprezintă suport pentru punerea în aplicare a proiectelor mai mici ale IMM-urilor, companiilor cu până la 3.000 de angajaţi şi municipalităţi.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de către statele membre UE. BEI facilitează finanţarea pe termen lung pentru investiţii în scopul de a contribui la obiectivele strategice ale UE.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaţionale, printre liderii din Europa, ce oferă servicii pentru 20 milioane de clienţi. Grupul este prezent în Europa Centrală şi de Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, cu peste 1.500 de unităţi ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 ţări din regiune.

Pe piata locala, Intesa Sanpaolo Bank are o reţea naţională de circa 90 de unităţi şi active totale de peste 5 miliarde lei.

Bucuresti, 15.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *