free download 78 travel guides written by experts

Banca Comerciala Romana vinde operatiunile de asigurari catre Vienna Insurance Group

Urmând precedentului anunţ referitor la acordul dintre Erste Group şi Vienna Insurance Group (VIG), Banca Comercială Română (BCR) a iniţiat împreuna cu VIG negocierile referitoare la termenii tranzacţiei (acordul de achiziţionare a acţiunilor, preţ şi acordul de distribuţie) şi la vânzarea acţiunilor deţinute în cadrul celor două companii de asigurări: BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă. Discuţiile dintre cele doua companii s-au finalizat prin semnarea, ieri, a unui acord privind achiziţia de către Vienna Insurance Group a 88,56% din BCR Asigurări (incl. acţiunile deţinute de către Financiara S.A., o subsidiară a BCR) şi a 88,47% din BCR Asigurări de Viaţă. De asemenea, între BCR şi VIG a fost semnat un acord de cooperare pe 15 ani în ceea ce priveşte distribuţia în România. Cooperarea are ca obiect distribuţia produselor fiecăruia dintre parteneri prin reţeaua celuilalt partener. 

Datorită cooperării strânse dintre companiile membre ale VIG şi Grupul BCR în România, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă îşi vor păstra numele atât timp cât VIG va deţine o cotă de peste 50% în cadrul acestora şi atât timp cât acordul de distribuţie va fi valabil. În plus, birourile BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă vor continua să funcţioneze în cadrul sucursalelor BCR până când cele doua părţi vor decide altfel.

Suma totală a tranzacţiei se ridică la o valoare de aproximativ 244 milioane Euro. Un procent de 5% în cadrul companiei BCR Asigurări de Viaţă  va rămâne în posesia BCR. Restul de acţiuni se află în posesia acţionarilor minoritari.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată pe parcursul următoarelor săptămâni dupa aprobarea autorităţilor din domeniul competiţiei şi a regulatorilor pieţei de asigurări din România.

BCR Asigurări de Viaţă este cea de-a treia clasată companie în clasamentul companiilor de asigurări de viaţă din România, cu o cotă de piaţă de 7,44%. În primele 6 luni din 2008, compania a înregistrat un total prime brute subscrise în valoare de 63,3 milioane RON (17.2 mil EUR).

BCR Asigurări este cea de-a cincia clasată companie în clasamentul companiilor de asigurări generale din România, cu o cotă de piaţă de 7,14%. În primele 6 luni din 2008, compania a înregistrat un total prime brute subscrise în valoare de 255,2 milioane RON (69.3 mil EUR).

Bucuresti, 16.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *