free download 78 travel guides written by experts

Balkan electro swing cu de toate! Dunkelbunt and The Secret Swing Society in premiera la Cluj

18+ trage cortina şi-ţi dezvăluie primele nume care vor concerta pe scena festivalului în mai. Ca şi anul trecut, line-up-ul 18+ scoate la lumină atât nume cunoscute ale scenei internaţionale, cât şi proiecte underground pline de sevă.

Primii artişti confirmaţi la eveniment sunt Dunkelbunt and The Secret Swing Society, care vor concerta în premieră la Cluj pe Dealul Cetăţuii pe 18 mai, în cea de-a doua seară a festivalului. Aplaudat peste tot în lume de mai bine de un deceniu, Dunkelbunt este numit de New York Times “cel care a făcut tranziţia de la muzica electronică la sunetele balcanice”.

[dunkelbunt] aka Ulf Lindemann se numară cu siguranţă printre cei mai influenţi trubaduri ai global beat-ului din secolul XXI. Este cunoscut nu doar pentru munca sa ca şi compozitor, producător, DJ, editor radio şi interpret al mai multor instrumente, ci şi pentru remixurile sale extraordinare şi colaborarile sale cu artişti de renume ca Waldeck, Balkan Beat Box, Amsterdam Klezmer Band sau Boban Markovic Orkestar, pentru a numi doar câţiva.

Auto-declarat un “călător” în ceea ce priveşte muzica, artistul spune că nu se poate aşeza în limitele nici unui gen, de unde şi inconfundabilul [dunkelbunt] sound, unde dub-ul, hip hop-ul şi dancehall-ul se întâlnesc natural cu acordurile electro-swing, beat-box, balkan sau urban klezmer. Muzica [dunkelbunt] miroase a India, Anatolia, Africa de Nord, America de Sud, Jamaica şi Europa de Est în acelaşi timp.

The Secret Swing Society completează live act-ul [dunkelbunt] perfect, ducându-l la un alt nivel. Energici, atipici, când subtili, când incisivi, se joacă fără teamă cu tot felul de instrumente pe scenă şi deschid urechile la un sunet nou.

Artistul a pregătit un teaser special pentru Cluj:
https://www.youtube.com/watch?v=fan2awVlcWM&feature=youtu.be.

Maimulte despre Dunkelbunt and The Secret Swing Society descoperi în linkurile de mai jos:
www.dunkelbunt.org
https://www.youtube.com/watch?v=-1z6M4sZmQ0

https://www.youtube.com/watch?v=tdGsxBFYOXo

https://www.youtube.com/watch?v=P9spezXhJuU

Dunkelbunt and The Secret Swing Society este adus la 18+ cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

Un festival gândit ca o experienţă totală

18+ se va desfăşura în perioada 17-18 mai la Cluj. Timp de două zile, pitorescul Deal al Cetăţuii devine gazda celor mai provocatoare proiecte artistice din întreaga lume. Una dintre instalaţiile déjà anunţate este un labirint viu format din nu mai putin de 500 de persoane. Dacă vrei să fii una dintre ele, te poti inscrie la adresa 18plusfestival@gmail.com.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, stai aproape de noi pe www.18plusfestival.ro şi www.facebook.com/18plusfestival.

Să ne adunăm!

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE

Bucuresti, 04.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *