free download 78 travel guides written by experts

Baja Portalegre:

Porém casiga cu MINI ALL4 Racing, Vladimir Vasilyev termina al saselea si cucereste Cupa Mondiala

MINI şi echipa Monster Energy X-raid au încheiat spectaculos sezonul 2014 din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country: Ricardo Porém – Manuel Porém (Portugalia – Portugalia) au câştigat Baja Portalegre din Portugalia, cu MINI ALL4 Racing, în timp ce Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov (Rusia – Rusia) au încheiat pe locul al şaselea, cucerind titlul după ultima etapă a sezonului. Filipe Campos – Joana Sotto-Mayor (Portugalia – Portugalia), aflaţi la comenzile celui de-al treilea MINI ALL4 Racing, au trecut linia de sosire pe poziţia a cincea.

"Acesta este un moment foarte special pentru mine şi navigatorul meu Konstantin", a spus Vladimir Vasilyev după trecerea liniei de sosire, la capătul a 413,02 kilometri, în oraşul Portalegre, în apropiere de graniţa cu Spania. "Sezonul a fost foarte dificil, au fost foarte multe tipuri de raliuri, fiecare foarte special şi provocator în felul său. Dar aşa cum am spus de nenumărate ori: MINI ALL4 Racing este o maşină foarte plăcută la condus, indiferent de suprafaţă. Zăpadă, macadam, nisip – întotdeauna este o plăcere să pilotezi acest model. Acum privesc deja cu încredere spre Raliul Dakar din ianuarie."

Tandemul portughez Porém – Porém nu numai că a reuşit să obţină victoria pe teren propriu, ci a câştigat şi clasamentul general în campionatul cross-country al Portugaliei. "A fost un sentiment deosebit să pilotez MINI ALL4 Racing aici în Portugalia şi să câştig în faţa propriilor spectatori", a spus Ricardo Porém. "De-a lungul întregului eveniment nu am avut nici o problemă. MINI a fost foarte fiabil şi extrem de rapid. O combinaţie foarte bună într-un eveniment provocator precum Baja Portalegre!"

Sezonul a fost dominat de MINI şi X-raid: patru din cele zece etape ale Cupei Mondiale 2014 au fost câştigate de echipă, inclusiv raliurile de deşert foarte dificile din Dubai şi Qatar. În plus, Joan "Nani" Roma, câştigătorul Raliului Dakar 2014, a dominat şi Baja Aragon. Cupa Mondială câştigată în acest an a fost cel de-al şaptelea titlu pentru X-raid şi al şaselea consecutiv pentru echipa de succes din Trebur (Germania).

Sezonul 2014 a fost oportunitatea perfectă pentru echipă de a pregăti cea mai mare provocare din motorsport, Raliul Dakar. Piloţii au putut să-şi adapteze stilul de pilotaj la diferite suprafeţe, mecanicii şi inginerii au putut să dezvolte performanţele şi fiabilitatea modelelor MINI ALL4 Racing – doi factori importanţi pentru succesul în Dakar. Ediţia 2015 a Raliului Dakar va fi organizată în perioada 3-17 ianuarie.

Baja Portalegre 2014: clasament final provizoriu (Top 6).

1. Porém-Porém (Portugalia-Portugalia), MINI ALL4 Racing            5h25m37s
2. Al-Attiyah-Baumel (Qatar/Franţa), Ford                                              5h27m10s
3. Varela-Gugelmin (Brazilia-Brazilia), Toyota                                       5h28m17s
4. Barbose-Castro (Portugalia-Portugalia), Mitsubishi                       5h29m29s
5. Campos-Mayor (Portugalia-Portugalia), MINI ALL4 Racing          5h31m51s
6. Vasilyev-Zhiltsov (Rusia-Rusia), MINI ALL4 Racing                        5h32m02s

Echipaje MINI pentru Baja Portalegre 2014.

#501 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team
Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (Rusia-Rusia)

#511 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team
Filipe Campos-Joana Sotto-Mayor (Portugalia-Portugalia)

#522 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team
Ricardo Porém-Manuel Porém (Portugalia-Portugalia)

Calendar: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country.

14-16/02 Baja Rusia
13-16/03 Baja Italia
06-10/04 Abu Dhabi Desert Challenge
20-25/04 Raliul Cross-Country Sealine Qatar
18-25/05 Raliul Faraonilor Egipt
18-20/07 Baja Aragón
14-16/08 Baja Ungaria
28-30/08 Baja Polonia
03-09/10 Raliul Marocului
30/10-02/11 Baja Portugalia

{mosimage}
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *