caravana metropolis
Shadow

Băiatul pierdut

M.J. Arlidge
Editura Trei

Băiatul pierdut este un nou roman în seria Helen Grace – unul dintre cele mai bune ale seriei.

Într-un club de sadomasochiști din Southampton, în timpul unui eveniment special, un bărbat este omorât. Helen Grace este chemată să investigheze crima.

Este vorba despre un bărbat necunoscut – și întrucât lumea purtase măști la eveniment, iar participanții nu doresc să facă publice preferințele lor, identificarea lui se anunță a fi un demers greu.

baiatul pierdut

Helen își dă imediat seama că victima este Jake Elder, fostul ei dominator, o persoană despre care nimeni de la serviciu sau dintre prieteni nu știe nimic. „Arăta ca un înger căzut.”

Așa că Helen decide să nu spună nimănui că știe cine este victima, însă își promite să găsească persoana responsabilă.

Demersul nu este deloc unul simplu. Helen devine emotivă și echipa simte că e ceva în neregulă.

Subordonatele sale se luptă pentru a dovedi care e cea mai bună – ceea ce duce la tot felul de gafe și întârzieri.

Șeful interpretează greșit o anumită confidență.

Iar în tot acest stres de a găsi ucigașul lui Jake, mai apare o victimă. E oare ultima? Va putea Helen Grace să își dea seama cine e în spatele crimelor? Va putea să oprească acest criminal?

M.J. Arlidge este un foarte bun autor de thrillere. Știe cum să creeze personaje interesante, cum să le creioneze în așa fel încât cititorii să le urască sau să le iubească, să trăiască la intensitate maximă alături de personaje fiecare situație. Știe să descrie foarte bine orice lume în care intră personajele sale – astfel încât cititorii descoperă detalii inedite despre diferite medii și despre persoanele care frecventează acele medii.

Citind Băiatul pierdut vrei să fii cu un pas înaintea lui Helen. Faci supoziții cu privire la criminal. Dar toate îți sunt date peste cap. Răsturnările de situație te surprind. Reacția unor colegi de-ai lui Helen te enervează. Consideri că e nedreptățită. Până la urmă, nimeni nu știe prin ce dramă trece.

Iar finalul… ei bine, acesta te ia prin surprindere.

Băiatul pierdut este un sfârșit sau un nou început?

 

În seria Helen Grace au mai apărut: Ghici cine moare primul, Ghici ce-i în cutie, Casa păpușilor, Ghici care-i mincinosul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.