Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Axis lanseaza prima camera dome PTZ cu rezolutie 4K

Noua cameră AXIS Q6128-E oferă rezoluţii de patru ori mai mari comparativ cu HDTV 1080p şi are un design premiat care asigură funcţionalități şi performanţe superioare. Camera oferă imagini clare, cu un nivel ridicat de detalii, este compactă şi potrivită atât pentru supravegherea de interior, cât şi pentru supravegherea de exterior.

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă completarea seriei de camere de supraveghere PTZ AXIS Q61. Noul model, AXIS Q6128-E, dispune de un senzor 4K, capabilitate pan-tilt-zoom rapid şi performant. De asemenea, permite realizarea unei supravegheri video chiar şi în zone slab iluminate. Astfel, modelul este potrivit pentru a fi folosit cu succes pentru supravegherea mall-urilor, parcărilor, stadioanelor, zonelor perimetrale sau oraşelor.

Camerele Axis PTZ cu tehnologie Axis Sharpdome permit supravegherea unor arii extinse, chiar şi deasupra orizontului. În plus, nivelul de detaliu este uimitor inclusiv în situaţiile în care este aplicat zoom-ul. La fel ca toate celelalte modele ale seriei, AXIS Q6128-E integrează un stabilizator electronic de imagine.

“Camerele PTZ AXIS Q61 s-au bucurat de succes datorită design-ului şi capabilităţilor tehnice de ultimă generaţie. Cel mai nou model completează această serie prin adăugarea rezoluţiei 4K. Piaţa camerelor PTZ de rezoluţie mare este într-o continuă creştere, deoarece în multe scenarii, precum spaţii deschise, intersecţii sau pieţe este nevoie de un nivel ridicat de detaliu”, a precizat Erik Frännlid, Director of Product Management, Axis Communications.

Pe lângă faptul că AXIS Q6128-E poate fi instalată ușor şi rapid, camera funcţionează optim la temperaturi cuprinse între -50°C~50°C. Modelul integrează şi tehnologiile Speed Dry şi Automatic Defog, care permit obţinerea de imagini clare, chiar şi în condiţii de ploaie sau de ceaţă.

Printre funcţionalităţile integrate se numără detecţia mişcării şi Advanced Gatekeeper, care permit camerei ca la identificarea unui obiect dintr-o anumită zonă să aplice zoom pentru obţinerea mai multor detalii. Prin intermediul platformei deschise Application Programming Interface, camera poate funcţiona împreună cu alte aplicaţii inteligente dezvoltate de terţe companii.

Specificaţii tehnice AXIS Q6128-E:
– Senzor 4K (8 MP) la 25/30 fps;
– Zoom optic 12x cu autofocus optic;
– Funcţia pan rapidă şi precisă la mai mult de 700 de grade per secundă, pentru a permite urmărirea obiectelor aflate în mişcare rapidă;
– Imagini clare, sticlă transparentă a dome-ului;
– Protecţie la praf, jeturi de apă, ploaie, zăpadă şi radiaţii solare;
– Protecţie superioară la impact (IK08);
– Detecţie de şocuri cu alarmă automată pentru prevenirea vandalismului;
– Arctic temperature control.

Seria AXIS Q61-E a primit recent premiul Good Design Award oferit de Japanese Institute of Design Promotion şi premiul SSA Award 2015, în cadrul categoriei CCTV pentru posibilitatea de a filma optim în condiţii dificile de iluminare şi meteo.

Bucuresti, 16.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *