metalshow

Axis lanseaza AXIS Guard Suite, aplicatii de analiza ce eficientizeaza supravegherea video

Axis anunţă lansarea AXIS Guard Suite, o serie de aplicații de analiză video care permit transformarea camerelor de supraveghere Axis în sisteme de securitate inteligente. Suita se adresează sistemelor de supraveghere instalate în centrele comerciale, industriale, clădiri, zone publice şi spaţii de interior, spaţii ce necesită un număr mic sau mediu de camere.

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea AXIS Guard Suite, o serie de aplicații software de analiză video uşor de instalat şi accesibil financiar.

Suita completează gama de produse software dezvoltate de Axis ce pot fi integrate cu succes în AXIS Camera Station, un sistem de video management (VMS) dedicat produselor de reţea Axis.

“Cu ajutorul AXIS Guard Suite utilizatorii pot îmbunătăţi semnificativ proprietăţile de supraveghere video ale camerelor de reţea pe care le deţin deja. Acum, IMM-urile au acces la caracteristici de analiză video mai eficiente şi la proprietăţi de detecţie mult îmbunătăţite, ceea ce ajută la reducerea numărului de alarme false şi de incidente nesesizate. Axis Guard Suite este un add-on eficient, convenabil financiar, care îmbunătăţeşte procesul de supraveghere video”, a declarat Peter Friberg, ‎Director Solution Management, Axis Communications.

AXIS Guard Suite reprezintă soluţia optimă pentru sistemele de supraveghere folosite în zone cu trafic redus, magazine retail care sunt deschise noaptea, birouri, parcări sau alte spaţii ce nu dispun de agenţi de pază. În toate aceste scenarii îşi dovedeşte utilitatea modulul de detectare şi interpretare al mişcării integrat de AXIS Guard. În plus, sunt disponibile şi alte caracteristici de detecţie, prin intermediul Axis Application Development Partners.

Suita AXIS Guard oferă o detecţie performantă, procesul de analiză fiind realizat direct în stream-ul video necompresat furnizat de cameră. De asemenea, soluţia foloseşte tehnologia AXIS False Alarm Filtering, ce are rolul de a creşte eficienţa şi de a reduce necesarul de bandă prin eliminarea elementelor perturbatoare.

Suita AXIS Guard este compusă din trei module:
· AXIS Motion Guard: Modulul de detecţie al mişcărilor (parcări, şantiere de construcţii);
· AXIS Fence Guard: Modulul de detecţie al încercărilor de sabotaj sau de escaladare de garduri pentru a pătrunde într-o zonă protejată;
· AXIS Loitering Guard: Modulul de detecţie al comportamentelor suspicioase în zone semi-publice, unde vagabondajul poate deveni o problemă de securitate.

AXIS Guard Suite a fost dezvoltată pentru a fi simplu de folosit. Aplicaţiile pot fi descărcate direct din galeria AXIS Camera Application Platform (ACAP), fiind uşor de instalat şi configurat. Interfaţa grafică este intuitivă, existând opţiuni de configurare multiple. Modulul de instalare este compus din cinci paşi, care îndrumă utilizatorii în procesul de calibrare, de setare a zonelor de supraveghere, de selectare a filtrelor şi a profilelor.

Lund / Bucuresti, 28.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *