free download 78 travel guides written by experts

Avon Romania si Fundatia Renasterea doneaza

aparatură medicală în valoare de 100.000 USD

Institutul Oncologic Bucureşti “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” va beneficia de aparatură medicală de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului, în valoare de 100.000 USD, ca urmare a donaţiei făcute de Avon Cosmetics România şi de Fundaţia Renaşterea. Fondurile au fost strânse în urma derulării campaniei împotriva cancerului la sân “ O simplă atingere îţi poate salva viaţa”.

Ca urmare a acestei donaţii, Institutul Oncologic Bucureşti a luat decizia de a înfiinţa un nou departament, de imunohistochimie. Crearea noii structuri presupune punerea la dispoziţie a unui spaţiu adecvat precum şi pregătirea personalului de specialitate pentru acest laborator.

“Noua aparatură ne ajută substanţial în drumul spre diagnosticarea acestei boli – până acum, operaţiunile se efectuau în afara Institutului; noul laborator automatizat  înseamnă eficienţă sporită şi totodată  mai mult timp pe care îl putem acorda pacienţilor.” declară Prof. dr. Rodica Anghel, directorul medical  IOB.

Cancerul la sân este o boală care afectează anual câteva mii de femei în România, fiind totodată cea de-a doua cauză de deces în rândul celor afectaţi de cancer. În cadrul IOB, numai în anul 2005 au fost înregistrate 6.745 de noi cazuri maligne, dintre care 1.767 reprezintă cazuri de cancer la sân. În lume, la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân, iar la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza acestei boli.

“Faptul că Institutul Oncologic Bucureşti a considerat necesară înfiinţarea unei astfel de structuri, ca urmare a donaţiei noastre, ne întăreşte credinţa că prin efortul nostru comun putem salva vieţi. Dacă în acest proiect noi am fost inima, Insitutul Oncologic este mâna a cărei atingere poate salva. Pentru că fiecare bătălie din această luptă pe care Avon o duce an de an împotriva cancerului la sân nu poate fi câştigată fără aliaţi puternici, care să ne stea alături.” spune Angela Creţu, General Manager Avon Cosmetics România.

“Suntem bucuroşi că eforturile comune au asemenea rezultate, că am putut oferi domeniului medical instrumentele necesare în lupta cu această boală” – a declarat Mihaela Geoană, Preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Despre aparatură – Aparatura donată IOB va fi utilizată la diagnosticarea tumorii primare, la identificarea moleculelor cu rol în prognostic/predicţie, precum şi la screening. Laboratorul va include un sistem automat pentru prelucrarea lamelor pentru imunohistochimie, un microscop direct cu aparat foto şi alte echipamente conexe.

Despre campanie – În România, implicarea Avon în lupta împotriva cancerului la sân a început în 2002 prin campania "O simplă atingere îţi poate salva viaţa“, care are ca scop, pe de o parte informarea şi educarea femeilor privind riscurile grave ale acestei boli, iar pe de altă parte strângerea de fonduri pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale din România în domeniul cancerului la sân. În urma acestui demers, Avon România a strâns peste 400.000 USD din vânzarea produselor destinate campaniei, din care 60.000 USD au fost folosiţi în iulie 2003, pentru achiziţionarea şi donarea primului detector gamma din România Institutului Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din Bucureşti. În octombrie 2005, Avon România a donat Institutului Oncologic "Prof. Dr. I. Chiricuţă" din Cluj o gamma camera de scintilaţie, în valoare de 300.000 USD. Aparatul, o premieră tehnologică în Europa, ajută la detectarea precoce a metastazelor osoase.

Bucuresti, 16.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *