free download 78 travel guides written by experts

Aviatie: Comisia actualizeaza lista companiilor aeriene interzise in UE

Comisia Europeană a actualizat pentru a douăzeci și doua oară lista europeană a companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții sau al unor restricții de funcționare în Uniunea Europeană, cunoscută sub denumirea de „lista UE pentru siguranța aeriană”. Pe baza informațiile privind siguranța obținute din diferite surse și în urma unei audieri atât cu autoritățile aeronautice nepaleze, precum și cu un număr de transportatori nepalezi, Comisia a decis să înscrie toate companiile aeriene din Nepal pe lista UE pentru siguranța aeriană.

Comisarul Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei responsabil cu transporturile, a declarat: „Situația actuală din Nepal în materie de siguranță nu ne lasă alte opțiuni decât să înscriem toți transportatorii din această țară pe lista UE pentru siguranța aeriană. Sperăm însă că această interdicție va ajuta autoritățile aeronautice să amelioreze siguranța aviației. Am cerut deja Agenției Europene de Siguranță a Aviației să pregătească un proiect de asistență privind siguranța aviației pentru Nepal. În ceea ce privește aspectele pozitive, sunt bucuros să constat progresele continue în materie de siguranță înregistrate în special în Filipine, Sudan și Zambia. Aceste țări, precum și o serie de alte țări în care siguranța se ameliorează treptat, rămân în prezent pe listă, dar am convingerea că deciziile pozitive nu vor întârzia să apară dacă lucrurile evoluează în direcția potrivită.”

Noua listă o înlocuiește și o actualizează pe cea anterioară adoptată în iulie 2013 și poate fi consultată pe pagina de internet a Comisiei.

Ca urmare a interdicției impuse transportatorilor nepalezi, aceștia din urmă nu sunt autorizați să zboare înspre sau în interiorul teritoriului Uniunii. De asemenea, operatorii europeni și agențiile de voiaj trebuie să-i informeze pe cetățenii europeni, care vor avea dreptul la rambursare, în cazul în care și-au cumpărat bilet pe un zbor operat de un transportator nepalez ca parte a călătoriei spre Nepal și decid să nu îl utilizeze.

Totodată, au avut loc consultări și cu autoritățile aviației civile din Libia. Comitetul european pentru siguranța aeriană a menționat faptul că se fac în continuare progrese, dar a convenit cu autoritățile aviației civile libiene că este în continuare necesar să se mențină restricțiile voluntare de interzicere a zborurilor către UE, restricții aplicate de la revoluția libiană tuturor companiilor aeriene titulare ale unei licențe eliberate în Libia. Aplicarea acestor restricții va rămâne sub strânsa monitorizarea a Comisiei și a Comitetului european pentru siguranța aeriană.

De asemenea, lista UE pentru siguranța aeriană a făcut obiectul unor actualizări tehnice suplimentare în urma eliminării de pe listă a unor companii aeriene care au încetat să existe și a adăugării unor noi companii care au fost înființate recent într-o serie de țări supuse unor interdicții: Kârgâzstan, Kazahstan, Indonezia și Mozambic.

Decizia Comisiei are la bază opinia unanimă a Comitetului european pentru siguranța aeriană, care s-a întrunit în perioada 19-21 noiembrie 2013. Comitetul european pentru siguranța aeriană este alcătuit din experți în siguranța aviației din fiecare dintre cele 28 de state membre ale Uniunii, precum și din Norvegia, Islanda, Elveția și din partea Agenției Europene de Siguranță a Aviației (AESA). Decizia Comisiei a primit, de asemenea, un aviz pozitiv din partea Parlamentului European și a Consiliului de Miniștri.

Context

Versiunea actualizată a listei UE pentru siguranța aeriană include toate companiile aeriene certificate în 21 de state, și anume un total de 295 de companii aeriene care au interdicție completă din spațiul aerian al UE: Afganistan, Angola, Benin, Republica Congo, Republica Democratică Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Gabon (cu excepția a trei companii aeriene care efectuează zboruri cu anumite restricții și în anumite condiții), Indonezia (cu excepția a cinci companii aeriene), Kazahstan (cu excepția unei companii aeriene care efectuează zboruri cu anumite restricții și în anumite condiții), Kârgâzstan, Liberia, Mozambic, Nepal, Filipine (cu excepția unei companii aeriene), Sierra Leone, São Tomé și Principe, Sudan, Swaziland și Zambia. Lista include, de asemenea, două companii aeriene individuale: Blue Wing Airlines din Surinam și Meridian Airways din Ghana, totalul general ajungând la 297 de companii aeriene.

În plus, lista include zece companii aeriene care fac obiectul unor restricții de funcționare și, prin urmare, sunt autorizate să opereze în UE în condiții stricte: Air Astana din Kazahstan, Afrijet, Gabon Airlines și SN2AG din Gabon, Air Koryo din Republica Populară Democrată Coreeană, Airlift International din Ghana, Air Service Comores din Comore, Iran Air din Iran, TAAG Angolan Airlines din Angola și Air Madagascar din Madagascar.

Pagini Utile

  • Urmăriți activitatea vicepreședintelui Kallas pe Twitter

Bucuresti, 05.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *