Baby Boom Show 2022
Shadow

Aventuri pe mare în „Răzbunarea haiducilor”, la TVR 1

Cel de-al treilea film din seria „Haiducilor”, în regia lui Dinu Cocea, poate fi urmărit pe 29 august, de la ora 21.10. Dacă e sâmbătă, e blockbuster românesc la TVR 1!

Scene de luptă pe mare și pe uscat, între români și turci. Răpiri și recuperări. Trădări și răsturnări de situație. Femei frumoase, bărbați puternici și carismatici, replici iscusite, haioase, cool: „Îmi plac oamenii care vorbesc puțin și, dacă se poate, deloc”, „Bună ziua ți-am dat, belea mi-am căpătat”, „Eu cu flinta vorbesc”, „Limba ne-a fost dată ca să tăcem cu ea”. În final, binele învinge răul.

„Răzbunarea haiducilor”, în regia lui Dinu Cocea și după un scenariu de Eugen Barbu, Nicolae Paul Mihail și Mihai Opriş este un film pentru toată familia, cu toate ingredientele necesare unei seri reușite de sâmbătă. Pe 29 august, de la 21.10, TVR 1 difuzează cea de-a treia producție din seria „Haiducilor”.

Acțiunea se petrece în Muntenia, la începutul secolului al XIX-lea, în plină epocă fanariotă. După mazilirea soțului ei, Doamna Haricleea Hangerli (Olga Tudorache) vrea să ajungă la Stambul, împreună cu bijuteriile cumpărate din banii furați de la boieri, pentru a unelti ca fiul ei să fie numit domnitor al țării. Ea se îmbarcă pe o corabie, dar este ucisă pe drum.

Razbunarea haiducilor

Între timp, pentru a reintra în grațiile sultanului, Pazvanoglu, Pașa din Vidin (George Constantin), decide să-i ducă acestuia copiii răpiți din satele românești de pe malul Dunării. Corabia pașei este sabotată de haiduci, iar copiii sunt transbordați pe o altă corabie, furată de haiducii lui Amza (Emanoil Petruț). Pe corabie au loc lupte între turci și români, iar în final haiducii reușesc să-i ducă pe copii înapoi în satele de unde fuseseră furați.

Corabia pe care s-au făcut filmările a fost proiectată, construită și condusă de căpitanul de cursă lungă Marin Deboveanu, fost comandant pe navele companiei Navrom, cu care a străbătut toate oceanele lumii. Marin Deboveanu a proiectat și construit, de asemenea, și corăbiile din alte producții cinematografice, printre care celebra goeletă „Speranța” din serialul „Toate pânzele sus”.

Din distribuție mai fac parte Toma Caragiu, Marga Barbu, Jean Constantin, Colea Răutu, Elisabeta Jar, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei, Ernest Maftei etc.

Razbunarea haiducilor 1

„Curat haiducesc, al treilea film al serialului este cuceritor, plin de dinamism, trepidant”, spunea Mircea Iorgulescu într-o cronică de film, după lansarea, în 1968, a filmului „Răzbunarea haiducilor”, despre care considera că „îşi depăşeşte categoric antecesorii”. „Răzbunarea haiducilor este o garanţie şi o promisiune totodată pentru seriile care îi vor urma. Pentru că filonul cinematografic din care se trage este, practic, inepuizabil”, mai spunea criticul.

După „Haiducii” și „Răpirea fecioarelor”, până pe 19 septembrie, telespectatorii pot urmări la TVR 1, sâmbăta seara, și celelalte producții din seria „Haiducilor”: „Răzbunarea haiducilor”, „Haiducii lui Șaptecai”, „Zestrea Domniței Ralu” și „Săptămâna nebunilor”. Al treilea film al seriei, „Răzbunarea haiducilor”, se vede pe 29 august, de la ora 21.10. Seara de sâmbătă este dedicată de TVR 1 blockbuster-ului românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.