free download 78 travel guides written by experts

Aventuri de toamna: Palinca si carnati la Budapesta, vanatoare de trufe in Istria

si vin in Ljubljana

Toamna nu este numai sezonul frunzelor înroșite, ci și perioada în care o sumedenie de produse sezoniere sunt din nou la modă. Mai mult, este perioada cea mai bună pentru vacanțe scurte, când călătoriile nu trebuie neapărat să fie lungi pentru a avea parte de aventuri și pentru a savura gusturile locale. De aceea, Tripsta.ro recomandă trei destinații europene unde puteți să vă bucurați din plin de plăcerile toamnei, la început de octombrie.

Budapesta: Arhitectură incredibilă, istorie și festivalul pălincii și cârnaților

La doar un zbor distanță de București, Budapesta este renumită pentru arhitectura sa incredibilă, muzică clasică și statutul de centru al artelor. Turiștii nu duc lipsă de locuri pe care să le viziteze, indiferent dacă aleg să meargă în Buda (pe partea vestică a Dunării) sau în Pesta (est).

Toamna este o perioadă când numeroase festivaluri gastronomice au loc în Europa, iar Festivalul pălincii și cârnaților din Budapesta – care a ajuns la a opta ediție – este unul care nu trebuie ratat. Festivalul are loc în perioada 3-5 octombrie, în Castelul Buda, și pune la dispoziția vizitatorilor peste 400 de tipuri de pălincă, care pot fi degustate împreună cu cârnați de casă, brânzeturi și alte delicatese pe bază de carne.

Croația: peisaje spectaculoase și vânătoare de trufe

Parcurile nationale extraordinare, cu cascade, păduri și munți, alături de coasta Adriaticii, sunt cele care îi farmecă pe cei care vizitează Croația. Și, când vine vorba de vestigii istorice, orașul Dubrovnik este destinația care le oferă călătorilor o incursiune în trecut.

Pentru cei care sunt în căutarea aventurii în această toamnă, nimic nu se compară cu o vânătoare de trufe, cele mai scumpe și mai gustoase ciuperci din lume. De altfel, Croația este locul de unde provine cea mai mare trufă din lume, conform Guiness Records! Mai mult, în regiunea Istria are loc un festival dedicate acestor delicatese – ciupercile faimoase de peste 4,000 de ani și care servesc în continuare la prepararea unora dintre cele mai prestigioase feluri de mâncare din gastronomia internațională.

“Vânătoarea de trufe” începe la mijlocul lui septembrie, în regiunea Pazin – Buje – Buzet și multe dintre orașelele situate în regiunea Istria își celebrează recoltele de trufe cu muzică, petreceri și feluri de mâncare în care principalul ingredient îl reprezintă faimoasele ciuperci. Vânătoarea de trufe te așteaptă, iar biletul de avion este aici.

Slovenia: Podurile din Ljubljana, arhitectură și vin

Capitala Sloveniei le oferă turiștilor experiențe autentice și ocazia de a vedea și fotografia faimoasele poduri ale Ljubljanei, fiecare reprezentând o bijuterie arhitecturală. Orașul vechi din capitala slovenă abundă în istorie, clădiri extraordinare și biserici.

Călătorii pot savura aici mâncărurile locale, dar și vinurile albe și roșii ale Sloveniei, disponibile în restaurantele și magazinele capitalei slovene. Cei care vor să afle mai mult despre vinuri pot lua parte la excursii speciale pe rutele slovene ale vinului și experimenta gustul în pivnițele unde licoarea bahică este depozitată de producători.

Vinurile slovene sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume și, pentru a te convinge, nu trebuie decât să-ți iei un bilet de avion și să mergi să le deguști. Poate chiar cu ocazia festivalului vinului din Ljubljana, care are loc în ultima lună de toamnă.

Bucuresti, 25.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *