free download 78 travel guides written by experts

AVAS si-a dat avizul pentru declansarea procesului de fuziune a Complexurilor Energetice Rovinari,

Turceni si Craiova cu Termoserv-urile care le deservesc

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi-a dat avizul în vederea mandatării reprezentanţilor în adunările generale ale acţionarilor la Complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova pentru declanşarea procesului de fuziune a acestora cu societăţile care le deservesc, respectiv Termoserv Rovinari, Termoserv Turceni şi Termoserv Craiova.

Hotărârea privind această fuziune s-a luat în baza Strategiei Energetice a României pentru perioada 2007 – 2020, aprobată prin H.G. nr. 1096/2007. În ceea ce priveşte complexurile energetice, această strategie prevede „asigurarea finanţării proiectelor de investiţii de mediu şi reabilitări / modernizări din cadrul Complexurilor energetice Turceni, Rovinari şi Craiova prin privatizare sau soluţii alternative”.

Ca urmare, AVAS va acorda reprezentanţilor săi în AGEA de la Complexurile energetice mandate speciale pentru a aproba declanşarea procesului de fuziune prin absorbţie. Declanşarea procesului de fuziune presupune:
–          elaborarea proiectului de fuziune de către administratorii societăţilor comerciale participante, în condiţiile art. 241 din Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale;
–          depunerea proiectului de fuziune în forma şi conţinutul avizat de Consiliul de Administraţie, semnat de conducerea executivă, la Oficiul Registrului Comerţului şi publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a.

Abia după parcurgerea unor etape preliminare, se va putea emite un alt Ordin comun şi un alt mandat special reprezentanţilor AVAS în AGEA pentru a se pronunţa, în termen legal, asupra proiectului de fuziune. Administratorii trebuie să prezinte în AGEA documentele prevăzute de art. 244 din Legea nr. 31/1990 republicată, a societăţilor comerciale.

Bucuresti, 08.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *