free download 78 travel guides written by experts

AVAS lanseaza la privatizare prin licitatie cu strigare

S.C. Antibiotice S.A. Iaşi, pentru un preţ de pornire de 136 milioane de euro

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului anunţă următorul calendar pentru privatizarea societăţii Antibiotice S.A. Iaşi:

·        24 decembrie 2007 – publicarea în presa naţională şi internaţională a anunţului de vânzare a pachetului de 53,0173% din acţiunile societăţii;

·        14 ianuarie 2008 – data de la care pot fi achiziţionate Dosarele de prezentare şi pot fi depuse ofertele; oferta va sta în piaţă peste 80 de zile, dublu faţă de practica AVAS referitoare la prezenţa ofertelor în piaţă.

·        17 martie 2008 – data până la care potenţialii investitori pot depune documentele şi garanţia de participare la licitaţie;

·        18 martie 2008 – data licitaţiei. Licitaţia va fi publică. Preţul de pornire al licitaţiei reprezintă valoarea societăţii la momentul vânzării şi a fost stabilit de către un evaluator independent, autorizat, selectat, conform legii de către societate. Este vorba despre compania Darian Rom Suisse care, în urma realizării evaluării, a propus ca preţ de pornire pentru Antibiotice suma de 130 milioane euro.

În şedinţa de azi, 20 decembrie 2007, Colegiul Director al AVAS a hotărât mărirea preţului de pornire cu aproximativ 5% faţă de valoarea propusă de evaluator. Astfel, preţul de pornire al licitaţiei va fi de 136 milioane euro, ceea ce înseamnă un preţ pe acţiune de 2 RON, mai mare decât valoarea medie de tranzacţionare pe bursă a Antibiotice care în ultimele 12 luni a fost de 1,8791 RON.

Bucuresti, 21.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *