Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

AVAS a vandut ICPE Bucuresti

Miercuri, 19 decembrie 2007, AVAS a semnat contractul de privatizare pentru pachetul de 419.107 acţiuni reprezentând 62,1283% din capitalul social al Institutului de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice Bucureşti – ICPE cu Asociaţia Salariaţilor ICPE Bucureşti.

Preţul obţinut de AVAS a fost de 6.789.533.4 lei. Cumpărătorul şi-a asumat un program de investiţii tehnologice în cuantum de 3.419.500 lei şi o infuzie de capital de lucru de 705.000 USD.

Menţionăm că Asociaţia Salariaţilor ICPE Bucureşti a fost singurul ofertant admis la negocieri în urma analizei documentelor de precalificare.

Informaţii de background

În data de 16 august 2007, AVAS a lansat la privatizare prin negociere cu selecţie pe bază de oferte tehnice pachetul de acţiuni deţinut la Institutului de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice Bucureşti – ICPE

Principala activitate a societăţii, care are 395 de salariaţi, este cercetarea în domeniul ştiinţelor fizice şi naturale. Ceilalţi acţionari ai societăţii sunt SIF Muntenia cu 37,6818% şi persoane fizice cu 0,1899%.

În data de 13 septembrie 2007, AVAS a înregistrat trei oferte pentru cumpărarea pachetului de acţiuni deţinut la ICPE SA. Bucureşti. Cei trei ofertanţi interesaţi de pachetul de 62,1283% din acţiunile Institutului de Cercetări şi Proiectări Electrotehnice Bucureşti – ICPE au fost:

·        ICPE Electrocond Technologies S.A. Bucureşti;

·        Asociaţia Salariaţilor ICPE Bucureşti;

·        S.C. IPRONEF S.A. Bucureşti.

Criteriile de precalificare ce trebuie îndeplinite cumulativ de către ofertanţi pentru a putea participa la negociere au fost:

A. inexistenţa sancţiunilor penale pentru săvârşirea următoarelor fapte: gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită sau alte contravenţii şi infracţiuni prevăzute în Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, cu modificările şi completările ulterioare – criteriu eliminatoriu;

B. experienţă în domeniul cercetării-dezvoltării pentru ramura de ştiinţă a societăţii comerciale de cercetare-dezvoltare sau pentru o ramură înrudită;

C.  bonitate financiară şi capacitate de a prelua o nouă afacere.

Bucuresti, 27.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *