Baby Boom Show Virtual

AVAS a vandut 79,6817% din ICPT TEHNOMAG-CUG S.A. Cluj-Napoca

AVAS a semnat cu consorţiul format din Asociaţia PAS TEHNOMAG 2005 şi S.C. TEHNOMAG S.A. Cluj-Napoca contractul de privatizare a S.C. ICPT TEHNOMAG-CUG S.A. Cluj-Napoca. În urma negocierilor cu comisia de privatizare, cumpărătorul s-a angajat la o valoare totală a tranzacţiei de 1.321.440 RON ce cuprinde valoarea pachetului de acţiuni, investiţii pentru dezvoltare şi infuzie de capital circulant. Cumpărătorul s-a mai obligat ca:

·        pe o perioadă de 5 ani de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, să menţină:

o       numărul total de salariaţi ai societăţii angajaţi cu contract de muncă pe durată determinată, existent la data semnării contractului de privatizare;

o       personalul încadrat pe funcţii de specialitate la data semnării contractului.

·        să asigure plata de către societatea clujeană a datoriilor acesteia către creditorii bugetari în termen de maxim 12 luni de la data semnării contractului.

·        să asigure pe perioada de derulare a programului investiţional, realizarea obligaţiilor de mediu şi a prevederilor programului de conformare stabilite de Agenţia Regională de Protecţie a Mediului (ARPM) Cluj.

Trecerea în proprietate privată a celor 37.601 acţiuni deţinute de stat la compania clujeană s-a realizat prin negociere cu selecţie pe bază de oferte tehnice în cadrul căreia oferta tehnică deţine o pondere de 60%.

Reamintim că S.C. ICPT TEHNOMAG-CUG S.A. Cluj-Napoca a fost lansată la privatizare în 29 ianuarie 2007. Urmare a publicării anunţului de vânzare au fost achiziţionate cinci Dosare de prezentare, iar la termenul limită (28 februarie 2007) s-a depus o singură ofertă din partea consorţiului format din Asociaţia PAS TEHNOMAG 2005 şi S.C. TEHNOMAG S.A. Cluj-Napoca.

S.C. ICPT TEHNOMAG-CUG S.A. Cluj-Napoca are un capital social de 117.972,5 lei, iar restul acţiunilor, respectiv 20,3183% sunt deţinute de SIF Banat Crişana. Societatea clujeană provine din întreprinderea de stat C.U.G. Cluj-Napoca, care s-a înfiinţat prin investiţie nouă în 1980. În anul 2006, veniturile obţinute din activitatea de cercetare – dezvoltare au reprezentat 85% din venitul total al societăţii.

Bucuresti, 2.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *