PR Summit 2021

AVAS a prelungit cu 30 valabilitatea ofertei pentru Electroputere si IAR

Prin decizia Colegiului Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a fost aprobată prelungirea cu 30 de zile a ofertelor de vânzare a pachetelor de acţiuni deţinute de Autoritate la S.C. Electroputere S.A. Craiova şi S.C. IAR S.A. Ghimbav.

Oferta iniţială de vânzare a acţiunilor S.C. Electroputere S.A. Craiova este valabilă 180 de zile de la publicarea anunţului, respectiv 19.07.2007. noul termen de valabilitate a ofertei AVAS fiind 18.09.2007. În prezent, comisia de privatizare negociază cu ofertantul selectat în urma depunerii celei mai bune oferte, respectiv Al Arrab Contracting Company Limited, Arabia Saudită.

Prelungirea valabilităţii ofertei este necesară pentru a putea finaliza tranzacţia în bune condiţii, având în vedere că orice clauză contractuală negociată de AVAS cu Boştină şi Asociaţii, casa de avocatură a ofertantului, trebuie validată şi de conducerea Al Arrab din Arabia Saudită, ceea ce conduce la realizarea unei ample corespondenţe din partea casei de avocatură.

Valabilitatea ofertei de privatizare a pachetului de acţiuni deţinut de AVAS la S.C. IAR S. A. Ghimbav a fost prelungită până la data de 21.09.2007. Noul termen este necesar pentru ca AVAS să finalizeze negocierile cu ofertantul Eurocopter în vederea încheierii contactului de vânzare-cumpărare acţiuni.

Negocierile cu Eurocopter au fost reluate în luna iunie 2007, conform deciziei Consiliului de Îndrumare şi Strategie a AVAS care a aprobat contestaţia Eurocopter privind posibilitate de a completa documentele care atestă criteriile de participare şi precalificare la negociere.

Valabilitatea ofertelor de vânzare a pachetelor de acţiuni a fost prelungită conform prevederilor art. 7, alin (2) din Legea nr. 137/2002, cu modificările şi completările ulterioare: “instituţia publică implicată poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vânzare pentru perioade succesive ce nu pot depăşi 30 de zile fiecare şi care nu pot însuma mai mult de 180 de zile”.
 

Bucuresti, 20.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *