metalshow

AVAS a mediat tensiunile dintre ROMARM

 si sindicatele din industria de apărare

Vicepreşedintele AVAS, Constantin Botez, s-a întâlnit marţi, 13 februarie, la sediul ROMARM SA cu reprezentanţii conducerii si cu lideri de sindicat ai societăţilor din industria de apărare.

Principalele probleme ridicate au fost lipsa unui dialog între conducerea ROMARM SA şi sindicatele din industria de apărare, precum şi soarta societăţilor comerciale care urmează să intre într-un proces de restructurare în vederea privatizării. AVAS deţine pachetul integral de acţiuni la ROMARM SA, acestă societate având 17 sucursale.

În cadrul discuţiilor purtate, AVAS şi-a manifestat întreaga disponibilitate pentru găsirea celor mai bune soluţii în vederea restructurării şi ulterior privatizării societăţilor din industria de apărare. Ca urmare, conducerea ROMARM va prezenta AVAS un plan de restructurare care să cuprindă programe de viabilizare a fabricilor din domeniu. În acest sens, AVAS va declanşa acţiuni de verificare la societăţile comerciale din teritoriu şi în funcţie de situaţiile constatate va lua măsurile ce se impun, inclusiv în baza unor consultări cu sindicatele din industria de apărare.

Menţionăm că ROMARM SA a fost preluată în portofoliul AVAS în baza prevederilor O.U.G. nr. 101/2006, prin care AVAS s-a reorganizat prin comasarea prin absorbţie cu OPSPI, instituţie care s-a desfiinţat.

Bucuresti, 14.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *