cleaning show 2021

AVAS a gasit solutii pentru situatia de la Celrom

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Mircea Ursache, împreună cu o delegaţie a Autorităţii, s-a întâlnit astăzi, 28 mai a.c., la sediul prefecturii judeţului Mehedinţi, cu reprezentanţii conducerii, PAS-ului şi  sindicatelor S.C. CELROM S.A. Drobeta Turnu Severin. La întâlnire au mai participat prefectul judeţului, Mâţu Ion, preşedintele Consiliului Judeţean, Bălu Marius şi primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Constantin.

Întâlnirea a avut ca scop găsirea celor mai bune soluţii pentru deblocarea situaţiei dificile în care se află societatea şi angajaţii acesteia, care nu şi-au primit drepturile salariale de câteva luni, din lipsă de fonduri.

În urma discuţiilor, preşedintele AVAS, Mircea Ursache, a propus o serie de măsuri, acceptate de toţi participanţii la întâlnire, care urmează să fie aplicate într-un termen cât mai scurt.

Astfel, s-a decis declanşarea procedurii de lichidare voluntară a societăţii, conform prevederilor legale în vigoare, care presupune întocmirea unui plan de măsuri pentru reorganizarea societăţii pe fluxuri viabile şi valorificarea activelor libere de sarcini care nu concură la îndeplinirea obiectului principal de activitate.

Implementarea acestei măsuri va permite, achitarea salariilor restante şi, ulterior, plata datoriilor societăţii către bugetul de stat şi bugetele locale.

Societatea, odată eliberată de datorii şi reorganizată pe fluxuri de producţie eficiente, va putea fi vândută unui investitor capabil să repornească producţia şi să menţină locurile de muncă, în funcţie de cerinţele pieţii.

Cu această ocazie, preşedintele AVAS, Mircea Ursache, a declarat:

„Prima noastră obligaţie este să asigurăm plata acestor privilegii legale, care sunt salariile, apoi plata obligaţiilor către bugete.

Am găsit soluţia legală cea mai la îndemână, care rezolvă cu celeritate plata salariilor restante pentru angajaţi. Am căutat această soluţie tocmai pentru că societatea are datorii imense, care o face necompetitivă pentru investitori dar şi nebancabilă.

Vinderea activelor libere de orice sarcină, înseamnă că potenţialul cumpărător are nevoie doar de capitalul de lucru pentru repornire, întrucât plata salariilor restante şi a obligaţiilor bugetare se va face din sumele obţinute prin valorificarea activelor.

Noi am convocat la sediul AVAS potenţialii cumpărători care şi-au exprimat anterior interesul, mă refer la Norecom Germania şi SIF Banat. În funcţie de aceste discuţii vom decide dacă vom căuta şi alţi cumpărători.”

Informaţii de background:

S.C. CELROM S.A. Drobeta Turnu Severin este o societate al cărei obiect de activitate îl reprezintă fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton. Structura acţionariatului acestei societăţi este: AVAS – 51%, SIF Banat Crişana – 10%, alţi acţionari – 39%.

Bucuresti, 28.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *