free download 78 travel guides written by experts

Avantajele automatizarii industriale

Automatizarea industriala consta in utilizarea sistemelor de control, cum ar fi computere, roboti, tablouri electrice de automatizare si tehnologii informationale pentru manipularea diferitelor procese si masini intr-o industrie in vederea inlocuirii muncii efectuate de o persoana.

In ceea ce priveste domeniul industrializarii, automatizarea este cel de-al doilea pas dupa mecanizare. Iata cateva informatii care te vor ajuta sa intelegi importanta automatizarii industriale:

– calitate crescuta si mai multa flexibilitate in procesul de fabricatie

Anterior, scopul automatizarii era cresterea productivitatii (deoarece sistemele automatizate pot functiona 24 de ore pe zi) si reducerea costurilor asociate operatorilor umani (adica salarii si beneficii). Cu toate acestea, astazi, accentul automatizarii s-a schimbat spre cresterea calitatii si flexibilitatii intr-un proces de fabricatie.

In industria automobilelor, instalarea de pistoane in motor era efectuata manual cu o rata de eroare de 1-1,5%. In prezent, aceasta sarcina este efectuata folosind utilaje automate cu o rata de eroare de 0,00001%.

Avantajele automatizarii industriale

sursa foto

– costuri de operare mai mici

Automatizarea industriala elimina costurile de asistenta medicala si concediile platite, mai exact: acele concedii asociate unui operator uman. In plus, automatizarea industriala nu necesita alte beneficii pentru angajati, cum ar fi bonusuri, acoperire de pensii etc.

Desi este asociata cu un cost initial ridicat, automatizarea industriala reuseste sa economiseasca salariile lunare ale lucratorilor, ceea ce duce la economii substantiale de costuri pentru companie. Costul de intretinere asociat cu masinile utilizate pentru automatizarea industriala este semnificativ mai mic.

– productivitate ridicata

Multe companii angajeaza sute de lucratori pentru acoperirea orelor de lucru, fiind nevoie de pana la trei schimburi de tura pe un singur post. De asemenea, productia se opreste in perioada sarbatorilor si a zilelor libere oferite de stat.
Automatizarea industriala indeplineste obiectivele companiei, permitand functionarea aparaturii timp de 24 de ore intr-o zi, 7 zile intr-o saptamana si 365 de zile pe an. Aceasta duce la o imbunatatire semnificativa a productivitatii.

– calitate superioara

Automatizarea evita posibilele erori aparute in activitatea unei finite umane. Mai mult, spre deosebire de oameni, masinariile nu implica niciun fel de oboseala, lucru care va duce la obtinerea unor produse calitative, erorile aparand foarte rar.

– flexibilitate ridicata

Adaugarea unei noi sarcini in linia de asamblare necesita instruire pentru un operator uman. Cu toate acestea, robotii pot fi programati pentru a face fata oricarei sarcini. Acest lucru face ca procesul de fabricatie sa fie mai flexibil.

Automatizarea industriala a gasit recent din ce in ce mai multa acceptare din partea diferitelor industrii, datorita beneficiilor sale uriase, precum cresterea productivitatii, calitatii si sigurantei la costuri reduse. Electrotehnics iti ofera solutii practice si complete pentru imbunatatirea proceselor pe care le intreprinzi si, in final, pentru maximizarea profitului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *