creative night talks

Avantaje și dezavantaje în cumpărarea bijuteriilor de aur drept cadou

Bijuteriile din aur reprezintă un dar de suflet, așa că sunt întotdeauna o idee perfectă pentru un cadou. Indiferent dacă este vorba de o surpriză pentru el sau pentru ea, cu siguranță nu vei da greș dacă oferi un lănțișor de aur, o brățară sau un pandantiv.

Accesoriile confecționate din acest metal prețios rezistă zeci de ani, își păstrează aspectul deosebit în timp, iar valoarea lor crește, lucru care le transformă într-o veritabilă investiție. Bijuteriile din aur se bucură atât de o valoare sentimentală, cât și de una materială.

avantaje si dezavantaje bijuterii aur cadou

sursa foto

Cumpărarea lor pentru a fi dăruite aduce multe beneficii, dar și câteva dezavantaje. Iată despre ce este vorba:

Avantaje la cumpărarea bijuteriilor de aur drept cadou

Este binecunoscut faptul că podoabele din aur au fost apreciate încă din cele mai vechi timpuri. Acestea au rolul de a înfrumuseța o ținută, dar și de a transmite un mesaj puternic despre persoana care alege să le poarte, deoarece bijuteriile sunt considerate simboluri ale ideilor, sentimentelor și culturii în care cred oamenii. Descoperă principalele beneficii pe care le presupune cumpărarea accesoriilor din aur pentru a fi oferite în dar:

 • Există o gamă foarte variată de bijuterii din aur, ceea ce înseamnă că poți alege de la modele cu design simplu sau clasic până la unele moderne și sofisticate.
 • Poți completa seturile de bijuterii. Dacă persoana căreia vrei să-i oferi cadou o bijuterie din metal prețios a pierdut o piesă sau deține doar un accesoriu dintr-un set de aur este foarte simplu să găsești ceea ce ai nevoie în vitrinele magazinelor.
 • Ai la dispoziție variații de culoare, astfel că poți oferi în dar bijuterii din aur alb, galben sau chiar roz.
 • Aurul este considerat o investiție de succes, convertibilă în orice moment, mai ales că prețul său a crescut constant în ultimii ani și rămâne în continuare o provocare atâta timp cât mai există zăcăminte de exploatat.
 • Acest metal prețios se potrivește cu diamantele.
 • Bijuteriile din aur arată bine pe orice nuanță a pielii, completează de minune tonurile calde, dar și pe cele reci sau neutre.
 • Accesoriile din aur sunt rezistente, strălucitoare și nu-și schimbă forma în timp.
 • Sunt asociate cu divinul și regalitatea și completează cu succes toate stilurile vestimentare.

Dezavantaje în cumpărarea bijuteriilor de aur drept cadou

Cu toate că marchează în mod discret opulența, există posibilitatea ca bijuteriile din aur să nu fie apreciate în același mod de toate persoanele. Așadar, chiar dacă pare dificil de crezut, pot apărea și dezavantaje atunci când cumperi accesorii din aur ca să le dai cadou. Iată câteva dintre acestea:

 • Aurul este un metal prețios, iar prețul bijuteriilor poate fi destul de mare dacă vrei să cumperi o piesă care să aibă o anumită greutate și un kataraj ridicat.
 • Înainte de a cumpăra bijuterii din aur trebuie să te asiguri că știi cum să determini calitatea metalului, ca să nu exise riscul să oferi drept cadou un fals.
 • Persoana care primește bijuteriile din aur trebuie să aibă disponibilitatea de a le întreține. Spre exemplu, piesele din aur alb se întrețin greu, stratul de rodiu se deteriorează în timp, iar acest lucru impune vizite dese la bijutier pentru recondiționare.
 • Dacă nu știi ce preferă persoana căreia vrei să-i faci cadou o bijuterie de aur, s-ar putea ca aceasta să nu fie mulțumită de puritatea metalului. De pildă, un grad ridicat de puritate, cum ar fi de 22K sau 24K, face ca obiectele să fie foarte delicate, ușor de uzat și, în consecință, greu de purtat.
 • Dacă oferi piese mult prea scumpe drept cadou, gestul poate fi considerat de prost gust și poate crea datorii morale din partea persoanei care le primește.

Bijuteriile din aur reprezintă un cadou spectaculos, elegant și memorabil. Valoarea metalului prețios crește odată cu trecerea timpului, ceea ce înseamnă că accesoriile pot fi transmise din generație în generație, ca moștenire de familie, iar astfel darul respectiv are și o mare însemnătate emoțională și sentimentală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *