free download 78 travel guides written by experts

Avalansa de noutati la TVR 2

Documentare, emisiuni de divertisment, muzicale şi despre hobby-uri debutează în acest sfârşit de săptămână

Primele noutăţi de sâmbătă, 2 aprilie, sunt trei documentare: Arhitexturi (realizatori Irina Irsai şi Georges Boisnard), Sfinţi şi meserii (producător Cristina Andrei), precum şi un nou sezon cu Jamie Oliver. Surpriza serii se numeşte Râdem până la capăt şi este o emisiune realizată realizată în totalitate de membrii redacţiei revistei Kamikaze.

Duminică, 3 aprilie, telespectatorii au dimineaţa trei programe extrem de utile: Descurcă-te singur (o emisiune cu sfaturi pentru cei care doresc să-şi amenajeze singuri casa şi grădina), Face toţi banii (un magazin pe teme de idei de afaceri) şi Hobbyceiuri (o serie de reportaje despre oameni şi pasiunile lor). Seara vor intra în emisie alte două noi emisiuni ale grilei TVR 2: Pe picior mare (un magazin despre piaţa şi cultura luxului) şi Acadeaua, un program muzical inedit găzduit de AG Weinberger

Aşadar, din 2 aprilie, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 veţi putea urmări :
* de la ora 8.00 – Arhitexturi – o serie de filme documentare şi reportaje despre oraşe istorice cu un patrimoniu arhitectural deosebit, momente esenţiale din istoria arhitecturii, lucrări de arhitectură contemporană românească şi străină, portrete de arhitecţi din trecut sau de arhitecţi în viaţă, cu biografii importante, probleme legate de urbanism şi de restaurarea şi conservarea monumentelor istorice;
* de la ora 8.30 – Sfinţi şi meserii – un ciclu de emisiuni despre tot felul de îndeletniciri pe care le socotim moderne, invenţii ale veacului nostru, dar care au istorii şi poveşti, secrete de breaslă şi legende care le-au însoţit peste veacuri ;
* în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 12.30 Jamie Oliver: Călătorii culinare (JAMIE’S FOOD ESCAPES – producţie Marea Britanie, 2010), un documentar în care Jamie vizitează câteva dintre cele mai frumoase destinaţii turistice ale planetei şi descoperă reţete delicioase şi uşor de preparat;
* de la ora 19.30 – Râdem până la capăt – o emisiune în care echipa revistei Kamikaze, în stilul consacrat, vă invită să urmăriţi subiecte la zi, prezentate cu o puternică notă ironică şi parodică. Prezentator va fi Augustin Julea care va aduce tot felul de momente inedite, reportaje din stradă, interviuri, scenete.

Din 3 aprilie, în fiecare duminică, emisiunile noi ale primăverii sunt :
* de la ora 9.00 – Descurcă-te singur , un magazin de sfaturi utile pentru casă şi grădină prezentat de Daniel Martuneac, cel care va fi consilierul celor care doresc să îşi construiască, să renoveze, să repare sau să amenajeze locuinţa.
* de la ora 9.30 – Face toţi banii – o emisiune despre tot felul de afaceri pe care oricine le poate dezvolta, bani şi cele mai bune soluţii pentru a-i investi şi înmulţi, prezentator fiind Tudor Petre Marin
* de la ora 10.00 – Hobbyceiuri este programul în care Cătălina Filip-Coapsi şi Iulian Ene prezintă telespectatorilor tot felul de oameni cu cele mai neobişnuite pasiuni.
* de la ora 19.30 – Pe picior mare – programul în care prezentatorul Radu Rizea vă conduce în sferele exclusiviste ale oamenilor foarte bogaţi, încercând să ofere un ghid de bun gust pentru cei care îşi permit lucruri scumpe, dar nu ştiu cum să aleagă.
* de la ora 23.00 – Acadeaua, un program în care AG Weinberger aduce 50 de minute de muzică live, discuţii pe teme muzicale şi nu numai, informaţii şi detalii inedite din lumea artiştilor autentici

Arhitexturi

Dacă eşti pasionat de arhitectură sau vrei ca spaţiul din jurul tău să arate mai bine, urmăreşte pe TVR 2, în fiecare sâmbătă, la ora 8.00 o serie de documentare ce aprofundează această adevărată artă. Arhitexturi aduce filme documentare şi reportaje despre oraşe istorice cu un patrimoniu arhitectural deosebit, momente esenţiale din istoria arhitecturii, lucrări de arhitectură contemporană românească şi străină, portrete de arhitecţi din trecut sau de arhitecţi în viaţă, cu biografii importante, probleme legate de urbanism şi de restaurarea şi conservarea monumentelor istorice. De la superba arhitectură a Veneţiei şi marile epoci ale arhitecturii Parisului care au influenţat stilurile şi tendinţele în lumea întreagă, până la ceea ce este şi a fost european şi ceea ce a fost original în arhitectura de la noi, imaginile şi comentariile filmelor conduc telespectatorii prin diverse epoci istorice, în care s-au cristalizat stiluri, s-au construit oraşe şi clădiri reprezentative.

Primul episod va fi despre Veneţia, un exemplu al supravieţuirii prin istorie, artă şi arhitectură. Realizatori Irina Irsai, Georges Boisnard

Producător tv. Irina Irsai.

Sfinţi şi Meserii

Din timpuri străvechi, omul s-a pus pe sine şi a pus şi lucrul mâinilor sale sub protecţia cuiva mai puternic, mai bun, mai blând. A unui sfânt ocrotitor.
Emisiunea „Sfinţi şi meserii” va vorbi în fiecare sâmbătă de la ora 8.30 despre tot felul de îndeletniciri pe care le socotim moderne, invenţii ale veacului nostru, dar care au istorii şi poveşti, secrete de breaslă şi legende care le-au însoţit peste veacuri.

Aşa veţi afla cum erau privite în epoci diferite diferite meserii, care a fost atitudinea bisericii faţă de anumite profesii şi cum fiecare categorie profesională, îşi caută un sfânt ocrotitor, sub a cărui protecţie să se aşeze.

În prima ediţie, Horia Manolache porneşte în căutarea istoriei profesiunii de medic. În întâlnirea sa cu profesorul Ioan Lascăr, acesta descoperă o nouă realitate despre universul miraculos al profesiei de medic. Întâlnirile ulterioare cu preotul Marian Constantinescu, paroh al bisericii Sf. Pantelimon dar şi cu cercetătorul in istoria acestui domeniu Maria Besciu, îl trimit spre un spaţiu deschis sufletului, aflând detalii legate despre Sfinţii Pantelimon, Cosma şi Damian, Astion şi Epictet. Redactor Daniela Ciolan, producator Cristina Andrei

Râdem până la capăt

Din această primăvară, la TVR 2 va începe prima emisiune realizată în totalitate de membrii redacţiei revistei Kamikaze.

În fiecare sâmbătă, de la 19.30, echipa revistei Kamikaze, în stilul consacrat, vă invită să urmăriţi subiecte la zi, prezentate cu o puternică notă ironică şi parodică. Prezentator va fi Augustin Julea care va aduce tot felul de momente inedite, reportaje din stradă, interviuri, scenete.

O pată specială de culoare va fi domnul Atsushi Oneghi, un tenor japonez stabilit în România. El va face trecerea de la o pastilă la alta cu o tentă personală inimitabilă.

Nu vor lipsi interviurile în exclusivitate în care o personalitate va răspunde la o întrebare pe care nimeni, niciodată, nu i-a mai adresat-o.

Descurcă-te singur!

EMISIUNE DE SFATURI UTILE PENTRU CASĂ ŞI GRĂDINĂ

În fiecare duminică dimineaţa de la ora 9.00, la TVR 2 puteţi urmări un program dedicat celor care doresc să îşi construiască, să renoveze, să repare sau să îşi amenajeze locuinţa. Emisiunea doreşte să informeze telespectatorii în domenii de larg interes pentru orice om şi pentru familia lui, în probleme legate de casă şi grădină, întreţinere, amenajări, bricolaje, mici reparaţii.

Gazda emisiunii este Gabriel Marţuneac, cel care va călăuzi publicul pe şantiere, în ateliere, în cabinete, în sere sau grădini, în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea specialiştii care pot oferi cele mai competente sfatur. Nu vor lipsi vizitele în magazinele de profil, unde au loc demonstraţii cu executarea unor operaţiuni diverse.

Redactori: Marin Teodora, Dan Mihai Vasiliu, Viorica Vasilache. Producător Roberto Constantinescu

Hobbyceiuri

În fiecare duminică, de la ora 10.00, emisiunea Hobbyceiuri se adresează celor care ştiu, vor şi pot să facă ce le place. Este de tip magazin, cu doi prezentatori (Cătălina Filip Coapşi şi directorul de imagine Iulian Ene – ca personaj în prezentare).

Hobbyceiuri va cuprinde mai multe reportaje despre oameni şi pasiunile lor, cu informaţii din lumea hobby-ştilor, cu poveşti ale oamenilor simpli care, prin pasiunile lor, şi-au împlinit viaţa.

Prima ediţie va avea ca eroi principali pe Sandra Pralong, cea care are un mare hobby: pictura şi pe nea Nidu, din Stoeneştii de Argeş care are o pasiune mai puţin obişnuită: construieşte traşcalete. Ce sunt ele şi de ce se numesc asa, vom afla chiar de la el. Reporteri: Cătălina Filip Coapsi, Monica Moldoveanu, Manuela Albu, producător : Mirela Gruiţă.

Pe picior mare

În fiecare duminică, de la 19.30, TVR 2 prezintă o emisiune inedită, un ghid de bun gust pentru cei care îşi permit cele mai scumpe produse, servicii şi locaţii, dar nu ştiu cum să aleagă. În acelaşi timp, emisiunea permite publicului larg accesul în sferele exclusiviste ale oamenilor foarte bogaţi, înconjuraţi de bijuterii, iahturi, ceasuri, automobile, cluburi hoteluri şi restaurante de lux,
Ghidul prin această lume exclusivistă este Radu Rizea, cel care în prima ediţie va avea ca subiecte următoarele rubrici:
– Regele se îmbracă de la Ciucu – un reportaj cu Alexandru Ciucu, croitor de lux, furnizor al Casei Regale
– Anatomia luxului – o analiză de piaţă cu Oliver Petcu, consultant de management pe piaţa luxului
– Istoria luxului – „Little black dress”

Acadeaua

În fiecare duminică noaptea, de la ora 23.00, AG Weinberger aduce muzică live, discuţii pe teme muzicale şi nu numai, informaţii şi detalii inedite din lumea artiştilor autentici.

Invitatul primei ediţii este muzicianul Cyfer, „unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti ai scenei Blues Rock din România”, „un maestru al interpretării libere şi al improvizaţiei” (Horia Neagu, Smart FM).

Surpriza ediţiei va fi Niels Schneker, faţă în faţă cu “chitara electrică” şi fenomenul rock

Redactor: Ana Maria Mindu, producator: Diana Pascal

Bucuresti, 01.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *