free download 78 travel guides written by experts

Autoritati si oameni de afaceri timisoreni discuta despre inovarea

si dezvoltarea platformei europene digitale

Conferința Agenda Digitală pentru Europa va avea loc pe 3 octombrie 2011 la Timișoara

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale împreună cu Agora Group organizează roadshow-ul Agenda Digitala pentru Europa 2020. Primul eveniment din această serie se va desfășura la Timișoara, Hotel Timișoara, sala Viena, în data de 3 octombrie 2011, începând cu ora 9.00.

Agenda Digitală pentru Europa 2020 reprezintă una dintre cele șapte inițiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 dezvoltată de către Comisia Europeană.

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs în scopul de a exploata la maximum potenițialul social și economic al IT&C, în special al Internetului, care reprezintă un suport vital al activităților economice și sociale, fie ca e vorba de afaceri, muncă, joacă, de a comunica sau a ne exprima liber. “Implementarea cu succes a acestei Agende va stimula inovația și creșterea economică, ameliorând în același timp calitatea vieții de zi cu zi a cetățenilor și a întreprinderilor”, spune Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În Romania, proiectul Agenda Digitală pentru Europa 2020 este dezvoltat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. În cadrul road-show-ului invitații vor putea discuta cu reprezentanți ai MCSI și reprezentanți ai partenerilor IBM, HP, Microsoft, Oracle, Fundația EOS despre: promovarea parteneriatelor public-private în domeniul IT&C, dezvoltarea de noi e-Infrastructuri din domeniul IT&C și elaborarea de noi generații de aplicații și servicii bazate pe Internet, identificarea zonelor de interes în care România s-ar putea implica (inclusiv clustere IT&C) și construi infrastructuri care sprijină inovația, evaluarea potențialului sectorului IT&C de a reduce consumul energetic din alte sectoare, avantajele implementării serviciilor de eGovernment în România și reducerea decalajului digital față de alte state membre, sprijinirea mediului privat (în special IMM) prin implementarea de proiecte strategice la nivel național și regional.

În cadrul conferinței organizate la Timișoara se va pune accent pe dezbaterea următorilor piloni ai Agendei Digital pentru Europa 2020: Pilonul 1 – Piața Digitală Unică, Pilonul 3 – Încredere şi securitate, Pilonul 5 – Cercetare și Inovare și Pilonul 7 – IT&C pentru provocările sociale, iar participanții vor afla detalii despre implementare lor în cadrul meselor rotunde cu tematici precum: Simplificarea distribuției conținutului creativ prin mijloace digitale, Revizuirea directivei de semnătură digitală, Stabilirea unei platforme europene de combatere a crimei cibernetice, Impulsionarea investițiilor private în IT&C, Noile servicii electronice ale viitorului bazate pe cloud computing, Interoperabilitate și certificare a serviciilor de eSănătate.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media Ziua de Vest, Radio Timișoara, Ziare.com, Hit.ro, Business24, PRwave, PRwave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, Byblos.

Mai multe detalii gasiti la //digitalagenda.ro.

Bucuresti, 30.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *