free download 78 travel guides written by experts

Automobile Bavaria a livrat 81 de autobuze MAN la Brasov

Compania Automobile Bavaria, importatorul oficial al mărcii MAN şi NEOPLAN în Romania a finalizat pe 1 Decembrie, la Braşov, un contract care prevede vânzarea unui număr de 81 de autobuze MAN  către Regia de Transport Braşov (RAT).

“Suntem mulţumiţi că am reuşit să oferim cetăţenilor Braşovului noi mijloace de transport moderne şi sigure, să le aducem un nou standard de calitate atât ca imagine cât şi în privinţa condiţiilor de călătorie. În plus, autobuzele MAN sunt nepoluante, au un consum redus de motorină şi sunt echipate cu transmisie automată, ceea ce va reprezenta un avantaj atât pentru şoferii care le conduc, cât şi pentru bugetul local”, a declarat Alina Zin, marketing manager  MAN România.

Contractul s-a derulat prin Automobile Bavaria SRL, iar dealerul MAN braşovean – societatea Contempo, va asigura serviciile after sales.

În urma acestei achiziţii, municipalitatea Braşov şi-a îmbogăţit parcul de transport cu 56 de autobuze medii, cu o lungime de 12 metri lungime şi o capacitate de 96 de locuri şi cu 25 de autobuze articulate de 18 metri lungime şi o capacitate de 156 de locuri.  Noile mijoace de transport  fac parte din ultima generaţie de mijloace de transport produse de binecunoscutul producător german MAN.

Banii necesari pentru achiziţia acestor mijloace de transport au fost asiguraţi prin fonduri structurale oferite de BERD municipalităţii Braşov pentru înlocuirea parcului auto şi modernizarea infrastructurii rutiere în oraş. Valoarea autobuzelor a fost de aproximativ 13 milioane de euro. MAN a mai colaborat cu municipalitatea Braşov în urmă cu 6 ani, cînd primăria a mai achiziţionat un număr de 15 autobuze MAN.

Despre MAN
Grupul MAN vehicule comerciale cu sediul în München, reprezintă cea mai mare companie a grupului MAN şi unul dintre ofertanţii de top de autovehicule şi soluţii de transport la nivel mondial.  În anul fiscal 2005 compania a realizat o cifră de afaceri de 7,4 miliarde de Euro prin cei aproximativ 33.400 de angajaţi şi peste 68.200 de autocamioane vândute respectiv prin cele 6.000 de autobuze/ autocare şi şasiuri. Rezultatul operaţional a crescut cu 147 milioane de Euro faţă de anul precedent, la o valoare record de 469 milioane de Euro.

În Romania, grupul MAN este reprezentat de Automobile Bavaria – importator oficial al mărcilor MAN şi NEOPLAN, cu un portofoliu complet de vehicule comerciale de la  autoşasiuri, basculante, betoniere până la autobuze şi autocare marca MAN şi NEOPLAN.

Reţeaua de distribuţie MAN cuprinde majoritatea oraşelor mari din România: Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa,Oradea, Iaşi şi Timişoara şi de acum şi în Piatra Neamţ.

Bucuresti, 18.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *