free download 78 travel guides written by experts

Autogaz Romania: prin utilizarea Kiturilor GPL dedicate

romanii pot economisi cu pana 50% din costurile alocate combustibilului

Kiturile GPL dedicate fiecarui tip de autoturism reprezinta o solutie eficienta si ecologica pentru romani

La nivel european, utilizarea kiturilor GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) este tot mai frecventa, fiind considerata o alternativa eficienta din punct de vedere costuri, dar si ecologica, datorita reducerii semnificative a noxelor autoturismelor. Autogaz Romania, lider national pe piata de profil, a lansat in Romania sistemele de Kituri GPL dedicate, care prezinta o configuratie personalizata si tehnologie de montaj pentru fiecare tip de autoturism, in functie de marca, anul aparitiei, rezervorul si capacitatea motorului.

In timpul functionarii pe GPL, noxele autoturismului sunt semnificativ reduse, Kiturile GPL dedicate adaptabile fiecarui autoturism asigurand in acelasi timp si reducerea cheltuielilor pentru combustibil cu pana la 50%.

Investitia consumatorului intr-un sistem EURO 4 poate varia de la 2.000 RON la 10.000 in functie de tipul autoturismului si de complexitatea acestuia, kitul fiind amortizat in doar cateva luni. In ceea ce priveste cheltuiala lunara a soferilor, aceasta este semnificativ redusa.

Comparand pretul mediu al benzinei in perioada septembrie 2006 – septembrie 2009, putem observa ca valoarea medie a benzinei este de 3,69 RON per litru, iar pentru GPL este de 1,82 RON per litru. (conform graficului atasat)

 „Luand in calcul prognozele actuale privind resursele de titei mondiale si modul in care este afectat mediul, combustibilii alternativi sunt o solutie de viitor. In state dezvoltate precum Italia, Germania, Olanda sau Polonia, aproape s-a atins targetul impus de directiva europeana ce mentioneaza ca 10% din combustibilii folositi sa fie alternativi, mai ales, datorita implementarii unor programe de protejare a mediului ce includ inlocuirea sistemelor clasice auto cu cele GPL. Romanii se pot alinia si ei la standardele europene, alegand unul dintre kiturile GPL dedicate. In plus, sistemele GPL au evoluat foarte mult, putand echipa orice automobil fara a schimba performanta acestuia.”,  declara Silviu Raicea, Sales Manager Autogaz Romania.

Echipamentul GPL dedicat oferit de Autogaz Romania are o componenta personalizata, sistemul contribuind la evitarea unei montari defectuoase sau a improvizatiilor ce pot fi efectuate de catre service-urile auto. De asemenea, o caracteristica importanta a sistemelor dedicate GPL o reprezinta gradul ridicat de siguranta, acestea fiind prevazute cu o supapa de evacuare, care se activeaza in caz de incendiu sau impact, astfel incat nu exista posibilitatea de explozie. Rezervorul autoturismului devine astfel de doua ori mai sigur, datorita kiturilor care sunt prevazute cu un sistem de siguranta cu 3 nivele de protectie.

Conceptul de Kit GPL Dedicat va fi implementat mai intai in Romania, urmand ca ulterior, Autogaz Romania sa extinda vanzarea si in alte tari precum Bulgaria, Ungaria, Moldova si Serbia. In acest moment Autogaz Romania comercializeaza sisteme de combustibil alternativ G.P.L. sau GNC (gaz natural comprimat) in tot Sud Estul Europei cu o retea de 60 de dealeri in Romania si 40 in Bulgaria.

GPL este un combustibil alternativ, considerat ca facand parte din clasa verde. Uniunea Europeana a stabilit ca pana in 2020, combustibilii alternativi sa constituie 10% din carburantii auto. In tarile dezvoltate se practica montajul autoturismelor la 0 KM la dealerii auto pentru ca oameni considera acesta varianta ca fiind ceva normal si considera pozitiv faptul ca sistemele G.P.L. montate pe autoturisme reduc semnificativ noxele.

Vanzarile de instalatii auto GPL s-au dublat in al doilea trimestru al lui 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Autogaz Romania previzioneaza ca nivelul de conversii GPL va continua sa creasca in urmatoarea perioada, estimand ca in aproximativ 5 ani Romania va atinge pragul impus de Uniunea Europeana privind utilizarea combustibililor altenativi pentru autoturisme.

Despre Autogaz Romania

Cu o experienta de peste 10 ani, Autogaz Romania are ca principal obiect de activitate proiectarea, importul, distributia si montajul instalatiilor auto de gaz, fiind una dintre primele societati de profil ce a contribuit decisiv la crearea pietei autohtone de GPL. Compania este importatorul celor mai cunoscuti si apreciati producatori de echipamente auto GPL din Europa precum Tomasetto (Italia), Prins (Olanda) si Stako (Polonia). Reteaua de peste 60 dealeri din Romania acopera intreg teritoriul tarii si este formata din service-uri specializate in conversia autovehicolelor, dar si din dealeri auto.

Autogaz Romania detine licente si Certificate de Conformitate pentru montarea sistemelor de alimentare cu GPL a autovehiculelor cu motoare EURO 2, EURO 3, EURO 4 si avand capacitate intre 28Kw si 322 Kw, acoperind astfel 95% din autoturismele alimentate cu benzina.

Bucuresti, 02.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *