free download 78 travel guides written by experts

Aurelia Vișinescu lansează ETIKA, un vin premium disponibil în retail

Oenologul Aurelia Vișinescu lansează vinul ETIKA, un vin premium disponibil în retail, exclusiv în lanțul de magazine Carrefour.

Rod al viilor pe care crama Domeniile Săhăteni le detine in Dealu Mare, ETIKA Fetească Neagră 2017 impresionează prin gustul plin, catifelat, cu arome de cireșe negre, prune uscate și condimente, completat de notele de ciocolată, tabac și vanilie. Vinul a fost desăvârșit prin învechirea în butoaie de stejar românesc și franțuzesc timp de 16 luni.

„Din dragoste pentru viile din Dealu Mare și respect pentru iubitorii de vin, am creat ETIKA, un vin complex și elegant cu o structură bine definită. ETIKA este rezultatul complexității terroir-ului din Dealu Mare, intensității soiului Fetească Neagră și al purității pe care viile noastre din Fințești ne-o oferă.” – a declarat Aurelia Vișinescu, oenolog și co-proprietar crama Aurelia Vișinescu.

Acest vin roșu sec reprezintă o alegere excelentă în asociere cu preparatele din carne de rață, vânat, porc miel și chiar pui prăjit. Temperatura recomandată de servire este 16-18 °C.

vin ETIKA

Aurelia Vișinesu Wines

Povestea Aurelia Vișinescu Wines a început în 2003, ca demers antreprenorial inițiat de oenologul Aurelia Vișinescu Wines și asociatul său, Steve Cacenco.

Podgoria este situată în Dealu Mare, iar orientarea dealurilor asigură viilor o cantitate considerabilă de lumină și apă. În plus, solurile sunt bogate în argilă, cu un conținut ridicat de oxizi de fier.

Se pune foarte mult accent pe importanta protejării, păstrării și îmbunătățirii calității fructelor din podgorii. Soiurile de struguri pe care crama Aurelia Visinescu le cultivă sunt: Feteasca Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah – pentru vinurile roșii și Feteasca Alba, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tamăioasă Romănească, Pinot Grigio – pentru vinurile albe. Majoritatea viilor au fost replantate începând cu anul 2008 cu clone de inalta calitate.

Crama este echipată cu mai mult de 400 baricuri, aceasta asigurând condiții excelente de învechire. Vinul îmbuteliat este păstrat ca produs finit în depozit, în timp ce o altă parte a vinului este sticla îvechita în pivniță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *